Opzetten van beleid rond gebruikers-registratie

From Joomla! Documentation

Revision as of 17:25, 3 August 2020 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎العربية • ‎فارسی • ‎中文(中国大陆)‎
Copyedit.png
This Article Needs Your Help

This article is tagged because it NEEDS UPDATING. You can help the Joomla! Documentation Wiki by contributing to it.
More pages that need help similar to this one are here. NOTE-If you feel the need is satistified, please remove this notice.

Reason: rewrite article to flow better


==Wat is gebruikers-registratie?==

Login module example-nl.png

Tot aan Joomla 3.4 was het standaard voorzien dat toevallige bezoekers zich konden registreren op uw website om toegang te krijgen tot extra mogelijkheden. Bijvoorbeeld, geregistreerde gebruikers kunnen worden toegelaten nieuws items of weblinks in te dienen. Uw Joomla! website heeft een gebruikers-registratie beleid dat kan worden aangepast aan uw specifieke eisen, zodat u kunt bepalen welke extra mogelijkheden beschikbaar worden gesteld. U kunt de gebruikers-registratie helemaal uitschakelen indien u dit wenst. Sinds Joomla 3.4 is bij nieuwe installaties de gebruikers-registratie standaard uitgeschakeld.

Gebruikers registreren zich op uw website met behulp van de "Maak een account" link op de Login-Formulier module of de "Registreren" link op een pagina van de Login-Formulier module. Eenmaal geregistreerd, kan de gebruiker op datzelfde formulier inloggen door het invoeren van zijn gebruikersnaam en wachtwoord. Er zijn ook links op het formulier voor gebruikers die hun gebruikersnamen of wachtwoorden vergeten zijn. Als u de module van het Login-Formulier gebruikt dan kunt u die op één of meerdere pagina ' s laten verschijnen in een gekozen module-positie. Als alternatief kunt u een Menu-Item creëren dat leidt naar de pagina van het Login-Formulier.

U kunt de gebruikers-registratie uitschakelen, en toch nog de Login-Formulier module ingeschakeld hebben of een Login menu-item ter beschikking hebben. In dat geval zal er op het Login Formulier geen link voor "Maak een account" of "Registreren" worden weergegeven, en zal u de gebruikers handmatig moeten registreren via de Administrator back-end. Eenmaal geregistreerd, zullen de gebruikers in staat zijn om normaal in te loggen op de front-end. Deze methode laat toe om volledige controle te hebben over de gebruikersregistratie.

==Alleen handmatige gebruikers-registratie toelaten==

Doe, indien u bepaalde (geautoriseerde) gebruikers wilt toestaan in te loggen op de front-end, maar niet wilt dat gewone bezoekers zich kunnen registreren, het volgende:

 1. Deactiveer gebruikersregistratie door het wijzigen van het Gebruikersregistratie toestaan veld bij Gebruikersinstellingen-Opties naar Nee. Kijk, om te leren hoe dit moet, bij Wijzigen van gebruikersregistratie instellingen.
 2. Maak een inlog-formulier ergens op uw website. Er zijn twee manieren om dit te doen:
  • Het inlog-formulier is een module gekoppeld aan een template positie. De exacte plek waar het inlog-formulier verschijnt hangt af van het template dat gebruikt wordt. Meestal is het een kolom links of rechts van de hoofd-inhoud. Het is mogelijk het inlog-formulier te teo te kennen om te verschijnen op een of meer pagina's van uw website. Zie, om te zien hoe dit moet De inlog-formulier module aanpassen.
  • Het inlog-formulier is gekoppeld aan een menu-item. Indien erop geklikt wordt verschijnt de inhoud waar die normaliter getoond wordt. Zie, om meer te leren hoe dit moet Een inlog-formulier menu-item aanmaken.


==Om gebruikers-registratie toe te laten==

Doe, indien u wilt dat uw website gebruikers zich kunnen registreren om toegang te krijgen tot meer bronnen, dit:

 1. Activeer gebruikersregistratie (Sinds Joomla 3.4 wordt het standaard uitgeschakeld). Dit wordt gedaan door het wijzigen van het Gebruikersregistratie toestaan veld in de Gebruikersopties naar Ja. Kijk, om te leren hoe dit moet bij Wijzigen instellingen gebruikersregistratie.
 2. Optioneel: Stel het Registratiegroep voor nieuwe gebruikers veld bij Gebruikersopties in op de gebruikersgroep die zichzelf registrerende gebruikers moeten krijgen indien ze het registratieproces voltooien. Dit moet normaliter worden gezet op Geregistreerd (wat de standaard is).
 3. Optioneel: Stel het Accountactivatie voor nieuwe gebruikers veld in bij Gebruikersopties:
  • Indien het staat op Geen dan wordt het account direct geactiveerd en kan de gebruiker direct inloggen (zelfs als het e-mailadres onjuist is).
  • Indien het op Zelf staat krijgt de gebruiker een link gemaild om het account te activeren voor ze in kunnen inloggen.
  • Indien het staat op Beheerder dan krijgt de gebruikers een e-mail met de link om hun account te activeren voor ze in kunnen loggen. Alle gebruikers staan dan ingesteld om systeem e-mails te ontvangen en degenen die rechten hebben om een gebruiker aan te maken krijgen een bericht om het gebruikersaccount te activeren. Dit is de standaard instelling. Dit is een eenvoudige validatie stap want, om het registratie proces te voltooien, moet de gebruiker een juist e-mailadres invoeren waar ze toegang toe hebben. Het vermindert het aantal spammers dat nep-accounts aanmaakt op uw website.
 4. Maak een inlog-formulier ergens op uw website. Er zijn twee manieren om dit te doen:
  • Het inlog-formulier is een module gekoppeld aan een module positie. De exacte plek waar het inlog-formulier verschijnt hangt af van het template dat gebruikt wordt. Meestal is het een kolom links of rechts van de hoofd-inhoud. Het is mogelijk het inlog-formulier te toe te kennen om te verschijnen op een of meer pagina's van uw website. Zie, om te zien hoe dit moet De inlog-formulier module aanpassen.
  • Het inlog-formulier is gekoppeld aan een menu-item. Indien erop geklikt wordt verschijnt de inhoud waar die normaliter getoond wordt. Zie, om meer te leren hoe dit moet Een inlog-formulier menu-item aanmaken.

==Het beperken van de toegangsrechten voor de gebruikers==