Werkgroep Social Media

From Joomla! Documentation

Revision as of 15:56, 3 May 2021 by FuzzyBot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Türkçe • ‎español • ‎français • ‎italiano

This page serves to document the Joomla's social media presence, to explain its content policies and strategies to the Joomla! community, and to collect and share information about the management of Joomla's accounts on the various social media channels.

Officiële manier om contact op te nemen met het Joomla! Social Media Team

Om contact op te nemen met de Joomla! Social Media Team gebruik alstublieft het "Contact met het Social Media Team" op Glip. Als je iets wilt delen via het sociale mediakanaal van het officiële project, of als je vragen hebt, reageer dan gewoon in die groep en we zullen je zo snel mogelijk antwoorden. Indien geaccepteerd, kunnen we tags bewerken en toevoegen, indien nodig, en deze vervolgens delen. Aarzel niet om de juiste kopie en tags voor het postonderwerp voor te stellen.

We hebben een officiële repository gemaakt op GitHub om contact op te nemen met de Joomla! Team sociale media. Als je iets wilt delen via het sociale mediakanaal van het officiële project, of als je vragen hebt, open dan gewoon een probleem in de repo en we zullen je zo snel mogelijk antwoorden. We zullen de inhoud herzien en als we deze accepteren, zullen we deze delen.

Team

Met de aanpassing van het gebruik van HootSuite hebben al onze Social Media Team-leden (SMT) toegang om op al onze platforms te posten. Hoewel elk platform een ​​teamlid / leden heeft die hen specifiek monitoren, hebben we de tijd- en werkbesparingen van HootSuite gebruikt om regelmatig nieuwsberichten te kunnen plannen. Deze verantwoordelijkheid wordt gedeeld met het hele team in plaats van dat elke post tijd kost van iedereen.

Onthoud dat sociale media elke dag gebeurt en ons hardwerkende team doet hun best om op de hoogte te blijven en zorgt tegelijkertijd voor hun eigen werk en leven. Als je iets ziet dat moet worden gedeeld of niet juist is, laat dan een vriendelijke opmerking achter of tag ons. We dansen zo snel als we kunnen.

Help ONS Help JOU!

 1. Help ons uw Joomla! inhoud te bekijken door Joomla te taggen
 2. Als je een speciale event hebt georganiseerd, neem dan contact met ons op en zorg ervoor dat je foto's van je evenement maakt en tekst opgeeft over dit event (je kent je event zelf het beste). Hiermee kunnen wij je evenement op onze kanalen posten.
 3. Heeft u een groep berichten die u wilt plannen voor uw team? Neem contact op met Alison en leer hoe je dit kan laten gebeuren. We kunnen je toegang verlenen tot ons template om uw afbeeldingen te maken.
 4. Heb ik het over TAG JOOMLA! We willen jouw Joomla-evenementen delen op onze kanalen om de wereld alle geweldige dingen te laten zien die gaande zijn binnen de Joomla-gemeenschap.

Het Joomla Social Media Team

Het Joomla Social Media Team bestaat uit:

 1. Hans van der Meer - Team Leiding
 2. Alison Meeks - Assistant Team Lead
 3. Sandra Decoux
 4. Giovanni Genovino

Afbeeldingen voor de Joomla! berichten, indien niet opgenomen in het bijgevoegde artikel of geleverd door het team dat de berichten aanvraagt, worden gemaakt door Sandra Decoux en Alison Meeks met de beeldondersteuning van onze partner 123RF. Afbeeldingen voor sociale media worden zowel in horizontaal formaat als aanbevolen door FB / Tw / LinkedIn gemaakt, maar ook vierkant voor Instagram. Expressief dankzij het videoteam van Sandra en Brian Teeman die verschillende video's hebben gemaakt voor verschillende speciale evenementen voor gebruik op onze sociale platformen.


Leidende principes

 1. We promoten de functies en voordelen van Joomla! voor een wereldwijd publiek van enthousiastelingen.
 2. De SMT plant reguliere berichten via HootSuite en gebruikt deze ook voor nieuwsberichten. Sommige dagen is er meer nieuws dan andere. We proberen het in evenwicht te houden in plaats van overstromende feeds.
 3. We vermijden controversiële links, met name die waarbij Joomla! betrokken is! bestuur of gemeenschapspolitiek.
 4. Absolute prioriteit wordt gegeven aan Joomla! Releases. Vooral in het geval van een beveiligings- of nieuwe versie.
 5. Normaal gesproken vermijden we het vermelden van producten of diensten die zijn ontwikkeld door bedrijven in de Joomla! Community die geen directe partners of sponsors zijn.
 6. We markeren evenementen en teams in de community. Sommige daarvan zijn Certificering, Showcase, JED, Open Source Friday's en vrijwilligers.
 7. We coördineren ons werk met het releaseschema van Joomla! en de marketing- en communicatiebehoeften van het project als geheel.

Moderatierichtlijnen

 1. De Joomla! Vrijwilligers Gedragscode is volledig van toepassing op de Joomla! Community verzameld op sociale media. Gebruikers moeten hun gedrag dienovereenkomstig aanpassen. Ons team tolereert nooit pesterijen of aanvallen.
 2. Links moeten worden gepost met de beste afbeeldingen en afbeeldingen die zijn getrokken via metagegevens, indien aanwezig. Doorklikstatistieken zijn aanzienlijk hoger voor berichten die een afbeelding bevatten.
 3. We sturen deelnemers op sociale media om ondersteuningsvragen te stellen over Joomla! bij de Joomla! Forum of andere Joomla-ondersteuningsgroepen op internet. De officiële Joomla-ondersteuning is het forum en we geven er altijd een link naar. We bieden geen ondersteuning via sociale platforms.

Facebook

Hoofdbeheerder

De officiële Joomla Facebook-pagina wordt gecontroleerd door Alison Meeks met back-upondersteuning van de rest van het team. Alison is ook lid van verschillende Joomla-groepen op Facebook en deelt belangrijke berichten daarover, zoals updates / beveiligingspatches, enz. De Facebook JoomlaNoSpam Group is geen officieel eigendom van Joomla. Alison is ook een beheerder in deze groep. Regels voor de NoSpam-groep worden binnen de groep geplaatst. Hans is ook aanwezig in de groep, maar is geen beheerder.

Twitter

Hoofd beheerder

Het officiële Joomla LinkedIn-account wordt gecontroleerd door Hans van der Meer met backupondersteuning van de rest van het team.

Lijst met Joomla! Twitter kanalen

De "officiele" accounts

 • Twitter: @joomla - Dit account is voor alle soorten Joomla-nieuws en Joomla.org-inhoud. Het is de weg naar Joomla Twitter-account.

Note: Note: As far as possible, the main account follows current board members, team leaders and their assistants, former OSM presidents, JUGs, JoomlaDays, some major active contributors, and some accounts related to the Web.

Twitter accounts beheerd door de productie of marketing afdelingen:

Er zijn ook lijsten met accounts gerelateerd aan Joomla http://twitter.com/joomla/lists


Twitter accounts beheerd door andere delen van het Joomla! Project

Weet je meer? We komen graag in contact om onze krachten te bundelen! Neem deel aan de chat!

Linkedin

Het officiële Joomla LinkedIn-account wordt gecontroleerd door Hans van der Meer met backupondersteuning van de rest van het team.

YouTube

Het officiële YouTube account is geüpdatet door Sandra Decoux en Alison Meeks.

Instagram

Het officiële Joomla Instagram-account wordt beheerd en gecontroleerd door Sandra Decoux met backup door het team. Vanwege de unieke werking van Instagram beheert Sandra het en voert de geplande berichten uit volgens haar ervaring met het platform.

Pinterest

Het officiële Joomla Pinterest-account wordt gemonitord door Giovanni Genovino met backup door het team.

MeWe

Een Joomla MeWe-groepsaccount is gemaakt door Alison Meeks om de naam te beveiligen. Pagina's daar worden betaald omdat ze geen inkomsten genereren op basis van advertenties, maar de groepen zijn gratis. Als er een punt is waar voldoende belangstelling is, kunnen we het bestuur benaderen voor financiële goedkeuring.

Wil je lid worden van het Social Media Team?

Als je de wens hebt en bereid bent om de tijd te besteden dan zouden we graag willen dat je je bij ons voegt in het Social Media Team. U kunt hier beschikbare posities bekijken: https://volunteers.joomla.org/teams/social-media-team