Test checklist
From Joomla! Documentation
Dit artikel is bedoeld om Joomla! Bug Squad leden te helpen bij het testen van nieuwe en in behandeling zijnde problemen.
Het testen van nieuwe problemen
De "Nieuw" status geeft aan dat geen lid van de Joomla! Bug Squad het probleem heeft beoordeeld. Het doel is dus voldoende te leren over het probleem om in staat te zijn de status naar een van de volgende te wijzigen: Niet bevestigde melding, Bekend probleem, Dubbel gerapporteerd, Bevestigd of Informatie nodig. Zie het Bug Tracking proces voor de details van deze status codes.
Hier volgt een checklist voor het testen van nieuwe problemen:
- Heeft u aandachtig de volledige beschrijving en andere opmerkingen gelezen?
- Is er voldoende informatie gegeven? Zo niet, voeg dan een reactie toe en wijzig de status in Informatie nodig.
- Heeft u de tracker doorzocht om te kijken of het probleem al gerapporteerd is? Als dat zo is, voeg een reactie toe en wijzig de status in Dubbel gerapporteerd.
- Is het probleem een bekend probleem of beperking? Als dat zo is wijzig dan commentaar toevoegen en in bekend probleem wijzigen.
- Is het probleem een uitbreidingsverzoek? Als dat zo is wijzig dan de status in discussie.
- Heeft u voor het testen uw lokale GIT repository bijgewerkt om de nieuwste GIT Joomla! versie te krijgen? (zie Git voor testers en trackers)
- Heeft u, als u het probleem niet kon reproduceren met de laatste GIT versie, met de nieuwste productie versie getest?
- Probeer, als het probleem nog niet bevestigd is, het probleem te reproduceren met verschillende cache instellingen.
- Probeer het probleem te lokaliseren door de cache instellingen te wijzigen.
- Weet u zeker dat, als u de status van het probleem heeft veranderd in Bevestigd, er een gedetailleerd testplan in het commentaar staat, zodat iemand, die niet bekend is met het probleem, het begrijpt en kan testen?
Testen van wachtende problemen
Een wachtend probleem is er een die (a) bevestigd is, (b) een gedetailleerd testplan heeft en (c) een voorgestelde patch heeft die getest kan worden. (|Leer meer over hoe je eerst pull request aan te maken). Hier staat een checklist voor het testen van Wachtende problemen:
- Is er een testplan voor het probleem in het test instructies veld? Zo niet, plaats een reactie en wijzig de status in Informatie nodig.
- Heeft uw uw lokale GIT repository bijgewerkt om de laatste GIT Joomla! versie te krijgen?
- Heeft u het probleem getest voor de test toe te passen om zeker te weten dat u het probleem kunt bevestigen?
- Heeft u het probleem getest na de patch te hebben aangebracht, zodat u zeker weet dat het probleem is opgelost?
- Zijn er andere testgevallen die bekeken moeten worden? Voorbeelden kunnen zijn:
- template override bestanden (vooral beez template)
- testen met SEF of mod_rewrite in- en uitgeschakeld
- taalbestand problemen (test met Debug taal op Ja).
- PHP waarschuwingen(test met foutrapportage op Maximum).
- Voeg, in uw commentaar voordat u het resultaat van de test rapporteert (positief of negatief) @test toe op een aparte regel (dit wordt gebruikt voor statistieken).
- Geef, als uw test succesvol is en u de eerste tester bent, in uw commentaar aan dat een tweede test noodzakelijk is. Wijzig, indien u de tweede tester bent, de status naar Klaar om te bevestigen.
- Denk er aan de wijzigingen, door de patch aangebracht, terug te draaien na het testen.
Het testen van code fragmenten
Soms moet u voor het testen van een patch PHP code fragmenten testen. Een zeer eenvoudige manier om dit te doen is als volgt:
- Maak een nieuwe map aan genaamd "com_test" onder de component-map.
- Maak een nieuw bestand aan genaamd "test.php" in deze map.
- Zet uw PHP code fragment in dit bestand.
- Voer, om dit bestand uit te voeren, de URL <uw domein>/index.php?option=com_test in. Bijvoorbeeld, http://localhost/joomla_development/index.php?option=com_test.
Dit zal het code fragment uitvoeren binnen het Joomla! framework. Op deze manier kunt u als u klaar bent de com_test map verwijderen en er zijn geen andere bestanden veranderd. (Sam, bedankt voor deze tip!)
Algemene tips en trucs
- Als u de cache ingeschakeld hebt (Algemene instellingen → Systeem → Cache-instellingen), dan moet u de cache, iedere keer dat u iets wijzigt aan de code of parameters, opschonen. Anders ziet u misschien de oude, in de cache opgeslagen versie, van de pagina. Om deze reden, behalve als u de cache-functie test, moet u testen met de cache op "Uit".
- Tijdens het werk kan de foutrapportage en alle debug opties het best op maximum gezet worden (deze worden ingesteld bij de Algemene instellingen).