Webontwikkelaars

From Joomla! Documentation

Revision as of 03:22, 12 April 2016 by Hvdmeer (talk | contribs) (Created page with "Voor meer informatie over hoe u uw website zoekmachine vriendelijk kan maken, zie Zoekmachine optimalisatie")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎eesti • ‎español • ‎français • ‎فارسی


Als webontwikkelaar bent u misschien niet erg bezorgd over hoe uw website eruit ziet aangezien u de taak heeft functionaliteit te produceren. U heeft waarschijnlijk goed kennis van HTML en CSS maar zal ook bedreven zijn in Javascript, PHP en een reeks andere talen. Als u nieuw in Joomla bent, heeft u ondersteuning in het ontwikkelen of aanpassen van Joomla! extensies (componenten, modules, plugins, templates en talen) nodig. U heeft informatie over de Joomla! Framework API nodig en hoe dit moet worden gebruikt en zal waarschijnlijk uitgebreid gebruik maken van best-practice voorbeeldcode. Een goede begrip van Joomla! beveiligings problemen is voor u ook belangrijk.

Wat is Joomla! en waarom zou ik erin geïnteresseerd zijn?

Joomla! is het op één na meest populaire Content Management Systemen in de wereld volgens CMS Crawler, en is gratis beschikbaar om te downloaden en te installeren. Uitgebracht onder de General Public License v2 en hoger - lees meer hierover op Extensies en GPL. Iedereen kan met alle onderdelen van het Joomla! CMS werken, wijzigingen maken, naar eigen behoefte aanpassen, en gebruiken voor commerciële projecten..

De wereld van webdesign evolueert steeds sneller naar websites op basis van dynamische, responsieve en mobiel vriendelijke content, en weg van statische websites. Joomla! heeft alles in zich om te voldoen aan deze behoeften, en heeft als bijkomend voordeel een levendige, enthousiaste community, en een fenomenale hoeveelheid aan extensies waarmee u de basis Joomla! installatie kunt uitbreiden op talloze manieren - van het opzetten van een sociaal netwerk tot webwinkels en bedrijfswebsites en intranet sites en veel meer....

Zodra u de basisprincipes begrijpt van hoe Joomla! werkt, is het snel en gemakkelijk te leren hoe u Joomla kunt uitbreiden door het schrijven van maatwerk componenten, het aanpassen van bestaande code, en het ontwikkelen van uw eigen templates.

Waar moet ik beginnen?

Kijk als eerste of er Joomla! gebruikersgroepen (JUG's) bij u in de buurt zijn, of een JoomladagenTM evenement waar u aan kunt deelnemen. Een groep mensen waar u terecht kunt om te praten of vragen te stellen, kan handig zijn tijdens het leren werken met een nieuw systeem. Het scheelt vaak uren werk, zo niet dagen van proberen en uitzoeken, als u een vraag kunt stellen en iemand u het antwoord kan geven (of advies over waar of bij wie het antwoord te vinden is).

Vind uw dichtstbijzijnde Gebruikersgroep (JUG)

Vind uw dichtstbijzijnde Joomladagen evenement

Maak vervolgens een account aan bij de Joomla! forums. Ook al wordt er op de forums gebruik gemaakt van ondersteuning van gebruikers aan gebruikers, er zijn heel VEEL gebruikers, en ook gebruikers met veel ervaring die uw vragen kunnen beantwoorden. Zorg er voor dat u de tijd neemt om de forum regels voor het plaatsen van berichten/vragen te lezen voordat u uw bericht plaatst, en voeg alle relevante informatie toe. De forum regels zijn bovenaan de forums te vinden. Indien u een vraag heeft kunnen andere gebruikers deze beantwoorden.

Wanneer u zich op een van de forums bevindt, kijkt u alstublieft ook of u wellicht iemand anders kunt helpen. Het is een goede gewoonte om tenminste voor ieder bericht dat u plaatst, een antwoord te geven aan iemand die hulp zoekt.

Bezoek de Joomla! forums

Maak vervolgens een account hier aan bij het Joomla! Documentatie Project. Nieuwkomers zijn voor ons een grote hulp bij de documentatie, aangezien zij vaak alles met een 'frisse blik' bekijken en bepaalde fouten en onvolkomenheden vaak sneller zien hierdoor.

Klik eenvoudigweg op de link in de rechterbovenhoek, en maak een account aan. Indien u documentatie vindt dat bijgewerkt moet worden, log dan simpelweg in, wijzig het betreffende onderdeel, en stuur deze in ter beoordeling. Op soortgelijke manier kunt u ookvoorbeelden toevoegen (vooral programmeer/API gerelateerde documentatie)!

Hoe kan ik het uiterlijk van een Joomla! website aanpassen naar mijn ontwerp ideeën?

You can customize many already available Joomla! templates to suit your need or you can develop a new one. Many available templates comes with easy customization options which could be effectively utilized to create the graphic visuals you require else if you are an experienced front-end developer, simply create a new template and upload it to template manager of your Joomla! based website.

Aan de slag met inhoud

Content is eenvoudig te gebruiken en beheren met Joomla!. Als u beheerder bent kunt u dit doen via 'INHOUD' in het Controlepaneel. Er zijn verschillende soorten content die u kunt gebruiken.

Het 'artikel' is een van die soorten content. Dit is gewoonlijk een stuk tekst dat getoond wordt op een gedeelte van de pagina. Het kan ook afbeeldingen betreffen, of een ander soort content, of links naar andere pagina's of websites.

U kunt ook afbeeldingen en video's uploaden voor gebruik op uw website. Als de content op de server aanwezig is, kan het ingesloten worden gebruikt op uw pagina, of kan er op de pagina naar gelinkt worden. Het kan ook gebruikt worden binnenin artikelen samen met andere tekst of als een op zich zelf staand stukje content.

Extensies vinden om uw klant blij te maken!

Er zijn vele extensies voor Joomla! die kunnen helpen bij het maken van een website die past bij de behoeften van uw klant. U kunt deze extensies hier vinden. Het vinden van de juiste extensie is gemakkelijk. De extensies zijn gegroepeerd in catetorieën en bevatten een kleine omschrijving zodat u kunt zien of deze extensie voldoet aan uw behoeften. Zodra u op de extensie heeft geklikt, verschijnt een uitgebreide omschrijving, en vaak is er uitleg aanwezig over hoe de extensie gebruikt kan worden. Er is ook een beoordelingssysteem aanwezig met ervaringen van andere gebruikers om u een beter beeld te geven van de kwaliteit van de extensie. Dit maakt het makkelijk in gebruik en het helpt er voor te zorgen dat de gebruiker krijgt waar hij/zij naar op zoek is.

Zoekmachine optimalisatie met Joomla!

Zoekmachine optimalisatie betekent dat zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo... uw website makkelijk kan vinden en de doelgroep naar uw website kan leiden, op zijn beurt leidt dat tot meer conversies in de vorm van aanmeldingen/aankoop op uw website. Joomla! helpt u deze doelen te bereiken dankzij ingebouwde hulpmiddelen. Deze extensies zijn eenvoudig te gebruiken en beheren, dus verhogen uw online aanwezigheid.

Het is aan te raden om uw doelgroep en uw website zichtbaarheid/conversie doelen te analyseren. U kunt ook SEO extensies op de JED vinden.

Voor meer informatie over hoe u uw website zoekmachine vriendelijk kan maken, zie Zoekmachine optimalisatie

Joomla! Veiligheidsgids

Joomla! Veiligheidsforums

Zie ook