De volgorde van menu-items aanpassen

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Changing the order of items in a menu and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎Nederlands
Hoe wijzigt u de volgorde van menu-items?
Joomla! 
3.x
 1. Log in op het Joomla! beheergedeelte.
 2. Klik op Menus in het hoofdmenu en selecteer het menu waarvan u de volgorde wilt aanpassen. U kunt ook in de snelkoppelingen in de linker kolom op Menus klikken; selecteer daarna het menu uit de lijst.
  900px
 3. Er zijn twee manieren om de volgorde van de Menu-items te wijzigen. De volgende stappen beschrijft hoe u de Volgorde-pictogram van de Menu: items beheerscherm overzicht kan gebruiken. Een alternatieve methode van het wijzigen van de volgorde binnen het Menu item wordt in stap 7 omschreven.
 4. Let op de menu-items worden getoond in dit scherm en de volgorde-kolom is de eerste kolom aan de linkerkant met kleine pijlicoontjes. Let ook op dat de drie zwarte stipjes aan de linkerkant van elk menu-item. Als deze grijs worden weergegeven, klik dan op de pijlicoontjes aan de bovenkant van de linkerkolom om de zwarte stipjes te activeren.
  J3x-Changing-Order-Menu-Items-en.png
 5. Zodra de volgorde-iconen zwart zijn kunt u uw met uw muis op een menu-item klikken en slepen naar de gewenste positie. Let op dat de niet geselecteerde items vervagen en de items rondom het te verplaatsen item zich zullen verplaatsen aan de hand van de nieuwe positie van het geselecteerde item. Let ook op dat de sub-menu intact blijft. Klik hier om meer te lezen over Hoofd en submenu-items: Het maken van een submenu.
  J3x-Changing-Order-Menu-Items-Click-Drag-en.png
 6. Laat de muisknop los om het menu-item op de gewenste volgorde te krijgen.
 7. U kunt ook op de Menu-item naam klikken en de volgorde wijzigen in met het Volgorde-veld aan de rechterzijde van dit scherm.
  J3x-Changing-Order-Menu-Items-Order-en.png