De volgorde van menu-items aanpassen

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Changing the order of items in a menu and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎italiano
Hoe wijzigt u de volgorde van menu-items?
Joomla! 
3.x
 1. Log in op het Joomla! beheergedeelte.
 2. Klik op Menus in het hoofdmenu en selecteer het menu waarvan u de volgorde wilt aanpassen. U kunt ook in de snelkoppelingen in de linker kolom op Menus klikken; selecteer daarna het menu uit de lijst.
  900px
 3. Er zijn twee manieren om de volgorde van de Menu-items te wijzigen. De volgende stappen beschrijven hoe u het Volgorde-pictogram in de lijst met menu-items kunt gebruiken. Een alternatieve methode van het wijzigen van de volgorde binnen het Menu item wordt in stap 7 omschreven.
 4. De menu-items worden getoond in dit scherm. De volgorde-kolom is de eerste kolom aan de linkerkant met kleine pijlicoontjes. Aan de linkerkant van elk menu-item ziet u drie zwarte stipjes. Worden die grijs weergegeven? Klik dan op de pijlicoontjes aan de bovenkant van de linkerkolom om de zwarte stipjes te activeren.
  J3x-Changing-Order-Menu-Items-en.png
 5. Zodra de volgorde-iconen zwart zijn kunt u op een menu-item klikken en het naar de gewenste positie slepen. De niet-geselecteerde items vervagen terwijl u sleept. De items rondom het te verplaatsen item zullen zich verplaatsen aan de hand van de nieuwe positie van het geselecteerde item. Het sub-menu blijft intact. Klik hier om meer te lezen over Hoofd en submenu-items: Het maken van een submenu.
  J3x-Changing-Order-Menu-Items-Click-Drag-en.png
 6. Laat de muisknop los om het menu-item op de gewenste plaats te krijgen.
 7. U kunt ook op de Menu-item naam klikken en de volgorde wijzigen met het Volgorde-veld aan de rechterzijde van dit scherm.
  J3x-Changing-Order-Menu-Items-Order-en.png