Tekstverwerkers

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Content editors and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎español • ‎eesti • ‎français • ‎italiano • ‎Nederlands • ‎português • ‎русский

De standaard beschikbare tekstverwerker in Joomla multi

TinyMCE tekstverwerker

TinyMCE is de standaard tekstverwerker voor zowel de website als de beheer gebruikers. TinyMCE is een WYSIWYG (wat u ziet is wat u krijgt) tekstverwerker die gebruikers een vertrouwde tekstverwerker interface geeft bij het bewerken van artikelen en andere inhoud. TinyMCE kan ingesteld worden met drie verschillende sets werkbalkknoppen: Set 0, Set 1 en Set 2. Dit wordt ingesteld als optie in Pluginbeheer voor de 'Editor - TinyMCE' plugin.

Set 0 is de meest uitgebreide werkbalk en is standaard toegewezen aan de rol Administrator, editor en Super Users. Set 1 is toegewezen aan de manager en geregistreerden. Set 2 is toegewezen aan Publiek.

Help30-editor-tinymce-advanced-en.png

Learn about Toolbars and Accessibility of TinyMCE.


Geen tekstverwerker

Indien 'Geen tekstverwerker' is geselecteerd voor een gebruiker, wordt er een eenvoudige tekstverwerker weergegeven. Hiermee kan ruwe, niet geformatteerde HTML ingevoerd worden. Gebruik de werkbalkknop 'Voorbeeld' om te zien hoe de HTML wordt weergegeven.

De 'Geen tekstverwerker' optie kan handig zijn wanneer er in 'boilerplate' of aangepaste HTML inhoud ingevoerd wordt, bijvoorbeeld om een PayPal link in te voegen. In TinyMCE wordt de HTML opnieuw geformatteerd of gedeeltelijk weggehaald tijdens het opslaan. Met als gevolg dat complexe HTML niet meer correct werkt.

Wanneer dit gebeurt kan de tekstverwerker tijdelijk gewijzigd worden naar 'Geen tekstverwerker' om de gewenste inhoud te maken. Let er daarbij wel op dat wanneer u de inhoud later opnieuw wilt bewerken wederom de tekstverwerker naar 'Geen tekstverwerker' veranderd moet worden. Anders gaat de aangepaste HTML verloren wanneer de inhoud geopend en opgeslagen wordt met TinyMCE.