Aanpassen van de Inloggen module

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Customising the Login Form module and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎français • ‎italiano

Wat doet de Inloggen module?

Login module example-nl.png

De Inloggen module toont website bezoekers een formulier met velden voor de gebruikersnaam en het wachtwoord. Zo kunnen zijn inloggen op de website. Ingelogd hebben zij toegang tot aanvullende mogelijkheden. Welke dit zijn kan apart worden ingesteld. Zie restricting user access to resources (Engelstalig) voor meer informatie.

Eenmaal ingelogd, zal de Inloggen module de gebruiker een uitlog knop tonen. Ingelogde gebruikers die voor een vooraf ingestelde periode inactief zijn worden automatisch uitgelogd.

Om zichtbaar te zijn voor bezoekers moet de Inloggen module geactiveerd zijn op één of meer pagina's op uw Joomla! website.

De Inloggen module kan op iedere module positie weergegeven worden waaraan het is toegekend binnen de huidige template. Het is ook mogelijk een loginformulier weer te geven op de plaats van de reguliere content als er een menu-item is aangeklikt. Om te leren hoe u dit kunt doen zie: Een Inloggen menu-item aanmaken.


Aanpassen van de Inloggen module instellingen

Hier staat beschreven hoe u voor het Inlogformulier instellingen wijzigt die bepalen welke informatie weergegeven wordt alsook enkele aspecten van het gedrag.

 1. Log in op de Administrator back-end. Hoe u dat doet leest u op Inloggen of uitloggen in de Administrator back-end.
 2. Klik op de Extensies  Modules menu-item.
 3. In de lijst van Modules zoek naar een type "Login" of "Inloggen". De lijst kan meerdere pagina 's bevatten, waardoor je evt. naar een volgende pagina zou moeten bladeren. Maak het zoeken gemakkelijker door te klikken op het drop-down-lijst met "Selecteer Type" en te klikken op het item "Login" of "Inloggen" (ze zijn in alfabetische volgorde).
 4. Klik op de Naam van de Module om de module te selecteren.
 5. Het scherm "Module: [Bewerken]" bevat vier groepen van velden: Module Menutoewijzing, Geavanceerd en Modulerechten.
 6. Breng de wijzigingen toe die u wenst.
 7. Klik in de werkbalk op de knop Opslaan of Opslaan & Sluiten om de nieuwe instellingen te bevestigen:
  • Met de knop Opslaan in de werkbalk slaat u uw wijzigingen op, maar blijft u in het Module Beheer scherm.
  • Met Opslaan & Sluiten worden uw wijzigingen opgeslagen en keert u terug naar de lijst van Modules.
 8. U moet een groene boodschap zien: "Module succesvol opgeslagen" die bevestigt dat de wijzigingen zijn opgeslagen.Publiceren van de Inloggen module

Login Module in Module Manager

To enable Login functionality on your website, the Login Form module must be published. To publish the Login Form module:

 1. Log in to the Administrator back-end.
 2. Click the Extensions  Modules menu item.
 3. Locate the module called "Login Form".
 4. If the Status is a green tick, it is already enabled. If the Status is a red cross, it is currently disabled. Click on the red cross to enable.

To learn more see Changing the Login Form module settings;

See also


Toewijzen van de Inloggen module aan specifieke webpagina's

U kunt de inlogformulier module laten verschijnen op een of meer pagina's door het te koppelen aan geselecteerde menu-items. Dit wordt gedaan met behulp van de velden op het menutoewijzing tabblad op het bewerkscherm van de module. Ga, om te weten hoe dit moet naar Wijzigen van de instellingen voor het Inlogformulier. De volgende lijst beschrijft de instellingen in het Menutoewijzing tabblad.

 • Menu's: Is een keuzevakje veld met de volgende opties:
  • Op alle pagina's: De inlogformulier module verschijnt op alle schermen.
  • Geen pagina's: De inlogformulier module verschijnt op geen enkel scherm.
  • Selecteer menu-item(s) uit de lijst: De login formulier module verschijnen op die schermen gekozen in het Menu selectie veld.
 • Menu selectie: Toont een lijst met alle menu's en menu-items waaruit een of meer gezelecteerd kunnen worden. Dit veld wordt alleen gebruikt als het Menu's veld staat op Selecteer Menu-item(s) uit de lijst. Om meer dan één menu-item uit de lijst te kiezen gebruik je Shift-klik om een aantal items te selecteren, of Control-klik om individuele items te selecteren en deselecteren.


Aanpassen van de informatie die in de Inloggen module wordt getoond

If you wish to customise the information in the Login Module you will need to navigate to the login module edit page in the Administration section of Joomla. Then consult the help screen page