Hoe zet u een module in een artikel?

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page How do you put a module inside an article? and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎português do Brasil • ‎中文(台灣)‎
Joomla! 
≥ 2.5
serie

U wilt meestal op de een of andere manier modules aan artikelen koppelen. De modules worden toegewezen aan module posities en de module posities verschijnen ergens op de webpagina, bepaald door het template. Het is echter soms handig om een module binnen het artikel op te nemen. De Joomla core voorziet op drie manieren om dit te doen: loadposition, loadmodule en loadmoduleid. De plugin "Inhoud - Laad modules" moet actief zijn.

Syntaxis:

  • {loadposition position,[style]}
  • {loadmodule mod_type,the title,[style]}
  • {loadmoduleid moduleId}

loadposition

Om een module binnen een artikel in te voegen, publiceert u de module op een positie en laadt u die positie als volgt in het artikel:

  1. Maak een module en zet zijn positie op Mijnpositie. mijnpositie kan elke waarde hebben die niet conflicteert met een bestaande template positie. Type bij 'Positie' mijnpositie en druk op enter in plaats van het selecteren uit de drop-down lijst.
  2. Wijs de module toe aan Alle menu-items. Dit zorgt ervoor dat hij altijd verschijnt, ongeacht hoe de bezoeker bij het artikel gekomen is. De module zal niet getoond worden behalve als u het commando om de module te laden in een artikel zet.
  3. Bewerk de artikelen waarin u wilt dat de module verschijnt en voeg de tekst {loadposition mijnpositie} toe in het artikel op de plaats waar u de module wilt hebben.

loadmodule

Een alternatief voor "{loadposition xx}" is de "{loadmodule yyy}" variatie die wordt afgehandeld door dezelfde plugin.

In dit geval zoekt de plugin naar de eerste module waarvan het type overeenkomt met de tekenreeks 'yyy'. U zou dus een "mod_login" module kunnen tonen door {loadmodule login} in de tekst te zetten. Als u een speciale versie van een module wilt laten zien, omdat u bijvoorbeeld meerdere login modules heeft met de titels login 1, login 2 etc, gebruikt u {loadmodule mod_modType, modTitle} waarbij mod_modType wordt mod_login en modTitle is de naam/titel gegeven aan uw instantie van die module. In bovenstaande voorbeeld wordt dat dus {loadmodule mod_login Login 2}. . U kunt ook de stijl toevoegen die wordt gebruikt voor het weergeven van de module. Voeg daarvoor de stijl toe als derde parameter: {loadmodule login,login2,xhtml}. Als u geen stijl toevoegt, wordt "none" gebruikt.

loadmoduleid

Sinds Joomla! versie 3.9.0 is een alternatief van {loadposition xx} en {loadmodule yyy} {loadmoduleid z} wat door dezelfde plugin wordt uitgevoerd.

In dit geval kijkt de plugin naar de module waarvan het id overeenkomt met net nummer z. zo kun je de module laden met id 200 door {loadmoduleid 200} in je tekst te zetten. Deze variant "begrijpt" geen extra parameters zoals de style parameter.

Bewerk knop (sinds Joomla! versie 3.5)

Als de editor-xtd plugin "Knop - Module" geactiveerd is kun je de bewerk-knop "Module" gebruiken om de hierboven beschreven tags makkelijker in te voegen in het tekstvak. Sinds Joomla! 3.9 kan dat ook met de variant loadmouleid.

Modules binnen modules

In Joomla! 2.5+ en Joomla! 3.x+ is het mogelijk een module op te nemen in een "Aangepaste HTML" module, aangezien de content plugins ze op dezelfde manier verwerken als artikelen.

Om dit te laten werken moet de optie "Bewerk inhoud" ingeschakeld zijn, zoals in dit screenshot.

De "Bewerk inhoud" optie in een Aangepaste HTML module.

Denk er aan dat, als u dit doet, dat er opmaak problemen kunnen ontstaan aangezien de "chrome" van de "Aangepaste HTML" module de "chrome" van de opgenomen module waardoor ongewenste effecten kunnen ontstaan bij de opmaak of lay-out. Dit is de reden waarom de "Module" bewerkknop niet beschibaar is in modules van het type "Aangepast".