Hoe zet u een module in een artikel?

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page How do you put a module inside an article? and the translation is 71% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎Nederlands • ‎中文(台灣)‎
Joomla! 
≥ 2.5
serie

U wilt meestal op de een of andere manier modules aan artikelen koppelen. De modules worden toegewezen aan module posities en de module posities verschijnen ergens op de webpagina, bepaald door het template. Het is echter soms handig om een module binnen het artikel op te nemen. De Joomla core voorziet op twee manieren om dit te doen: loadposition en loadmodule.

Syntaxis:

  • {loadposition position,[style]}
  • {loadmodule mod_type,the title,[style]}
  • {loadmoduleid moduleId}

loadposition

Om een module binnen een artikel in te voegen, publiceert u de module op een positie en laadt u die positie als volgt in het artikel:

  1. Maak een module en zet zijn positie op Mijnpositie. mijnpositie kan elke waarde hebben die niet conflicteert met een bestaande template positie. Type bij 'Positie' mijnpositie en druk op enter in plaats van het selecteren uit de drop-down lijst.
  2. Wijs de module toe aan Alle menu-items. Dit zorgt ervoor dat hij altijd verschijnt, ongeacht hoe de bezoeker bij het artikel gekomen is. De module zal niet getoond worden behalve als u het commando om de module te laden in een artikel zet.
  3. Bewerk de artikelen waarin u wilt dat de module verschijnt en voeg de tekst {loadposition mijnpositie} toe in het artikel op de plaats waar u de module wilt hebben.

loadmodule

Een alternatief voor "{loadposition xx}" is de "{loadmodule yyy}" variatie die wordt afgehandeld door dezelfde plugin.

In dit geval zoekt de plugin naar de eerste module waarvan het type overeenkomt met de tekenreeks 'yyy'. U zou dus een "mod_login" module kunnen tonen door {loadmodule login} in de tekst te zetten. Als u een speciale versie van een module wilt laten zien, omdat u bijvoorbeeld meerdere login modules heeft met de titels login 1, login 2 etc, gebruikt u {loadmodule mod_modType, modTitle} waarbij mod_modType wordt mod_login en modTitle is de naam/titel gegeven aan uw instantie van die module. In bovenstaande voorbeeld wordt dat dus {loadmodule mod_login Login 2}. . U kunt ook de stijl toevoegen die wordt gebruikt voor het weergeven van de module. Voeg daarvoor de stijl toe als derde parameter: {loadmodule login,login2,xhtml}. Als u geen stijl toevoegt, wordt "none" gebruikt.

loadmoduleid

Since Joomla! version 3.9.0 an alternative to {loadposition xx} and {loadmodule yyy} is the variation {loadmoduleid z} which is handled by the same plugin.

In this case the plugin looks for the module who's id matches the number z. So you could load the module with id 200 by placing {loadmoduleid 200} in your text. This variant does not "understand" additional parameters like the style parameter.

Editor Button (since Joomla! version 3.5)

If the editor-xtd plugin "Button - Module" is activated you can use the editor button "Module" to insert above described tags more easily into the editor text. Since Joomla! 3.9 also the loadmouleid variant.

===Modules binnen Modules=== In Joomla! 2.5+ en Joomla! 3.x+ is het mogelijk een module op te nemen in een "Aangepaste HTML" module, aangezien de content plugins ze op dezelfde manier verwerken als artikelen.

Om dit te laten werken moet de optie "Bewerk inhoud" ingeschakeld zijn, zoals in dit screenshot.

De "Bewerk inhoud" optie in een Aangepaste HTML module.

Denk er aan dat, als u dit doet, dat er opmaak problemen kunnen ontstaan aangezien de "chrome" van de "Aangepaste HTML" module de "chrome" van de opgenomen module waardoor ongewenste effecten kunnen ontstaan bij de opmaak of lay-out.