Joomla 2.5 a 3.x Migració Pas a Pas

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Joomla 2.5 to 3.10 Step by Step Migration and the translation is 91% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Türkçe • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎português do Brasil • ‎български • ‎русский • ‎فارسی • ‎中文(台灣)‎
Stop hand nuvola.svg.png
Warning!

Joomla! 2.5.28 can only be migrated in two steps. First migrate to version 3.5.1. Then upgrade from version 3.5.1 to the latest 3.x version using the one-click installer.


Les següents instruccions són pas a pas per migrar el seu lloc Joomla 2.5.x a la versió 3.x. Encara que hi ha centenars d'escenaris diferents, aquest document li donarà el procediment bàsic a seguir. Les migracions complexes seran probablement les d'extensions de tercers instal·lades al seu lloc. Es recomana contactar amb els responsables de totes aquestes extensions de tercers instal·lades al seu lloc web amb Joomla per obtenir la forma recomanada per migrar.

Introducció

La migració des de Joomla 2.5 a la 3.x es considera una "mini migració". Això és perquè les extensions del nucli de Joomla s'actualitzaran mitjançant una "actualització en un sol clic" a través del component "Actualització de Joomla!" que es troba a la part administrativa de Joomla. Moltes extensions de tercers també s'actualitzen en un sol clic. Altres no. Necessita examinar individualment cada extensió per determinar quina ruta ha de seguir per anar de la 2.5 a la 3.x. Si no ho ha fet encara, podria interessar-li llegir la autoavaluació per a la migració i la planificació per a una migració de la 2.5 a la 3.x abans de seguir els passos que vénen a continuació.

Extensions del nucli de Joomla:

 • Categories
 • Articles
 • Menús
 • Mòduls (els mòduls bàsics - no tercers)
 • Banners
 • Contactes
 • Missatgeria
 • Newsfeeds
 • Redirecció
 • Cerca
 • Cerca Intel·ligent
 • Enllaços

Per migracions molt grans o complexes de 2.5 a 3.x

Sempre és millor utilitzar l'actualització en un sol clic i la majoria no tindrà problemes. Per llocs grans i més complexos, pot no ser la millor opció. Per a aquest tipus de llocs, pot seguir les mateixes instruccions que per a una migració normal, i passar de la funcionalitat d'actualització en un clic. Per fer això, seguiu les instruccions de planificar una migració de la 1.5 a la 3.x i migrar de Joomla 1.5 a 3.x, simplement substituint 2.5 per 1.5 mentre vagi llegint.

Pas a pas

Establir una ubicació de desenvolupament

 1. Creeu una còpia de seguretat del seu lloc web de Joomla 2.5. Podeu utilitzar una de les eines suggerides (veure el final de la pàgina) o bé fer-ho manualment.
 2. Assegureu-vos que l'entorn compleix els requisits tècnics mínims per Joomla 3 abans de procedir
 3. Creeu una nova base de dades i un nou usuari per la mateixa en la qual restaurar el seu lloc Joomla 2.5
 4. Creeu un lloc de prova o zona de desenvolupament en què treballar i restauri la còpia de seguretat del seu lloc Joomla 2.5 en un dels següents llocs:
 5. En el seu lloc de proves, actualitzeu la instància de Joomla 2.5 a l'última versió de manteniment (actualment la 2.5.28).
 6. Comprovar si hi ha actualitzat l'esquema de la base de dades a la darrera versió 2.5.28 anant a: Gestor d'Extensions → Pestanya de Base de Dades. Si el seu esquema no està actualitzat com a la imatge següent, feu clic al botó Arreglar:
  File:J25-admin-extension-database-fix-ca.png
 7. Prova.
 8. Còpia de seguretat de nou.

Avaluar cada extensió

 1. Haurà de mirar totes i cadascuna de les extensions instal·lades al seu lloc. Haurà de determinar si necessiten ser actualitzades a la darrera versió o desinstal·lades. A Joomla 2.5.28 pot anar a Gestor d'extensions  Pestanya Actualitzar i fer clic a Trobar actualitzacions, el que afegirà un missatge a la pestanya Gestionar donant una mica d'informació sobre compatibilitat des de la interfície d'administració. Aquesta funcionalitat només suporta extensions que s'actualitzen a través de la pestanya Actualitzar del gestor d'extensions. Si té instal·lades extensions que no fan servir l'actualitzador d'extensions de Joomla llavors hauran de ser avaluades manualment com es detalla més avall. El mateix passa amb les extensions que tenen una descripció. Haurà de comprovar el tipus de paquet i la ruta de migració amb el desenvolupador de l'extensió per verificar com actualitzar/migrar.
 2. Aneu a Gestor d'extensions  Pestanya Gestionar
 3. Feu clic al desplegable Tipus
 4. Seleccioneu el paquet del desplegable
  File:J25-admin-extension-manage-package-ca.png
  Es recomana seleccionar primer el paquet, perquè si hi ha alguna cosa que es necessita desinstal·lar, en un paquet, es farà automàticament, mòduls, complements i qualsevol altra cosa associada al paquet, alhora.
 5. Desinstal·leu qualsevol paquet que ja no sigui necessari o que no faci migració a Joomla 3.
 6. Repetiu aquest procediment, anar a través de la pestanya Gestionar per a tots els tipus del desplegable: Component, Arxiu, Idioma, Biblioteca, Mòdul, Complement i Plantilla. Si a l'autor diu Joomla! Project, oblidi's d'aquestes extensions. La recerca intel·ligent és una extensió amb suport del nucli de Joomla, encara que els camps d'autor estiguin buits. Per a totes les altres, asseguri's de desinstal·lar les que no farà servir o que no són compatibles amb Joomla 3.x.
  IMPORTANT! No es pot desinstal·lar una plantilla que estigui establerta com a predeterminada. Haurà de seleccionar una plantilla suportada pel nucli com Beez o Atomic abans de poder desinstal·lar la seva plantilla, si és que necessita fer-ho.
 7. Prengui nota de les versions de paquets i components actualment instal·lats que mantindrà al seu lloc web. Feu servir el Full de treball d'inventari d'extensions de tercers o simplement copiar-les i enganxar-les en un document de referència.
 8. Actualitzi totes les extensions a les darreres versions.
 9. Abans de l'actualització i durant la mateixa, prengui comprovi si les extensions tenen dues versions, 2.5 i 3.x, en el mateix paquet. Si és així, podrà actualitzar-les "en un sol clic". En cas contrari, i la 2.5 i la 3.x tenen paquets diferents, necessitarà examinar cas per cas. Normalment estaran dins d'algun dels escenaris següents:
 10. * L'extensió té paquets separats però al actualitzar a Joomla 3.x, detectarà això automàticament i seguirà funcionant. Assegureu-vos que el desenvolupador de l'extensió li confirma això.
 11. * L'extensió té paquets separats que necessiten ser desinstal·lats de la 2.5 primer i reinstal·lats en la versió 3.x del lloc un cop aquest ha estat migrat. Un exemple d'això pot ser un plugin de contingut. És molt fàcil de desinstal·lar a la 2.5 i després instal·lar-lo de nou a la 3.x.
 12. * Vegi les Consideracions sobre la plantilla durant la Migration per a informació més específica sobre aquest tipus d'extensions.
'Nota sobre les extensions suportades pel nucli: 'Si utilitzeu una extensió suportada pel nucli (Anuncis, Contactes, Missatgeria, Canals Electrònics, Redirecció, Recerca, Recerca Intel·ligent o Enllaços Web) en Joomla 2.5 i ha estat eliminada en Joomla 3.4+ Joomla detectarà el seu ús durant l'actualització i instal·larà aquestes extensions automàticament.

Anar a Joomla! 3.x

Una vegada que ha actualitzat o desinstal·lat les extensions de tercers de manera que només queden en la seva instal·lació les compatibles amb Joomla 3, continuï amb els següents passos:

Once you have either updated or uninstalled your third-party extensions so that only those compatible with Joomla! 3 remain in your installation, continue with the following steps:

 1. Aneu a Sistema  Configuració Global  pestanya Servidor i canviï l'Informe d'Errors d'Omissió del sistema a Màxim. Asseguri's de Guardar i Tancar.
  File:J25-system-global-config-server-tab-ca.png
 2. Aneu a Extensions  Gestor de Complements, introdueixi Recordi'm en el filtre i premeu Retorn.
 3. Desactiveu el complement Remember Me (Recordi'm) fent clic a la marca verda i convertint-la en un cercle vermell.
  File:J25-extension-plugin-remember-me-ca.png
 4. Feu una nova còpia de seguretat
 5. Recomanat però no obligatori: repari els actius (assets). (Reparant la taula assets). Miri sota per trobar una eina per fer això en uns pocs clics.
 6. Aneu a Components  Actualització de Joomla. (Hauria de dir que no s'han trobat actualitzacions. Si no és així, actualitzi Joomla a la darrera versió i provi de nou; faci una nova còpia de seguretat a continuació si va haver de actualitzar). Feu clic al botó Opcions a la cantonada superior dreta.
 7. Seleccioneu Suport de curta durada - STS (aquest és el text actual - pot ser diferent en el futur) al desplegable del paràmetre Servidor d'Actualitzacions.
  File:J25-component-joomla-update-select-support-ca.png
 8. Feu clic a Desa i Tanca
 9. Veureu llavors la versió de Joomla que té instal·lada, la darrera versió de Joomla! i l'URL del paquet d'actualització.
  File:J2528-to-j351-update-found-ca.png
 10. Si no es mostra la l'actualització, aneu a Gestor d'extensions  Actualitzar i premeu Purgar memòria cau a la barra d'eines. Ara l'actualització a J3 hauria mostrar-se.
 11. Creu-hi els dits, assegureu-vos que va desactivar el complement "Recordi'm" i que té una còpia de seguretat de just abans d'aquest punt.
 12. Feu clic al botó d'instal·lar l'actualització.
 13. Observeu com dóna voltes i voltes el cercle i noti com augmenta la seva ansietat. No, és broma. La quantitat de temps que la roda giri dependrà del seu lloc, la connexió a internet i la velocitat del servidor.
 14. Si tot va bé, tindrà un aspecte totalment nou al tauler de l'administrador.
  File:J32-administrator-overview-ca.png
 15. Feu clic al botó purgar que apareix
 16. Aneu a Extensions  Gestor d'Extensions  Base de dades i premeu Corregir
 17. Des del gestor d'extensions vagi a Descobrir i miri a veure si hi ha alguna extensió per instal·lar
 18. Recomanat però no obligatori: repari els assets. (Reparar la taula assets). Vegeu més avall per a una eina que faci això en uns pocs clics.
 19. Activeu el connector Remember Me des del gestor de connectors.
 20. Aneu a la interfície d'usuari del seu lloc i miri a veure si es mostra, encara que no sigui la plantilla correcta. Si és així, continuï. Si no, vegi errors comuns durant la migració.
 21. Feu una còpia de seguretat
 22. Aneu a Contingut  Gestor d'articles  Botó Opcions  pestanya Editar disseny i estableixi Desar Història a Sí.
 23. Instal·leu la seva plantilla o altres extensions que tingui pendents. Feu còpies de seguretat amb freqüència.
 24. Configúreules. Feu còpies de seguretat amb freqüència.
 25. Proveu tot. Feu còpies de seguretat amb freqüència.

Obrir al públic el lloc web amb Joomla! 3.x

NOTE: It is recommended that you do the mini-migration to Joomla 4 at this point unless there's some really good reason not to do so. To continue to Joomla 4, see Planning for Mini-Migration 2.5 to 4.x and 3.10.x to 4.x Step by Step Migration.

 1. Quan estigui llest per obrir la pàgina al públic, feu una còpia de seguretat del seu lloc 2.5 per darrera vegada. Restauri-la en un subdirectori o subdomini si ho desitja.
 2. Faci una còpia de seguretat del seu lloc web Joomla 3.x i mogui'l o restauri'l al directori arrel (o canviï els servidors de noms si està construint el lloc en un domini temporal a l'arrel d'un nou compte d'allotjament).
 3. Feu proves de nou
 4. Elimineu el lloc 2.5 del servidor passat un parell de dies
 5. Elimineu tots els llocs de desenvolupament en els que pugui haver estat treballant o mantingueu actualitzats si estan corrent a la darrera versió, per prevenir intents de hackeig en el seu servidor.

Si hi va haver canvis de dades en el lloc Joomla 2.5 mentre estava migrant a la 3.x, voldrà moure aquestes dades actualitzades al lloc 3.x abans d'obrir al públic. Pot fer això manualment (asseguri's que manté els mateixos ID d'usuari - i vagin en ordre) o fent servir una eina de transferència o extensió de tercers.


Eines suggerides