Joomla info page/mk-MK

From Joomla! Documentation

< Joomla info page

Македонски[edit]

Што е Joomla?[edit]

Joomla! (Џумла) е наградуван систем за управување со содржини (CMS), кој ви овозможува да изградите Веб-страници и моќни онлајн апликации. Многу аспекти, вклучувајќи ја и леснотија на користење и надградливоста, ја прават Joomla! еден од најпопуларните веб-софтвери. Најдобро од сè, Joomla! е решение со отворен код слободно достапно секому. Придобивките од Joomla! вклучуваат:

 • Лесна инсталација
 • Едноставно веб одржување
 • Високо ниво на безбедност и стабилност
 • Моќни слободни и комерцијални надградби
 • Изобилство шаблони за лесно да го смените изгледот на вашите веб страници

Каде да се преземе Joomla?[edit]

Каде да се преземат надградби?[edit]

Каде да се преземе документација за Joomla?[edit]

Каде да добиеш поддршка за Joomla?[edit]

Регионални случувања / Joomladays[edit]

Локалните заедници низ целиот свет организираат Joomla ден. Joomla ден е настан креиран исклучиво за Џумла корисници и проекти и обично опфаќа регионална публика. Повеќе информации: http://community.joomla.org/events/joomla-days.html

Joomla кориснички групи (JUG)[edit]

Локалните Joomla кориснички групи (Joomla User Groups, JUG) се одличен начин за запознавање нови луѓе, помагање одреден проект или споделување Ваши сопствени знаења со други Joomla корисници. Joomla е насекаде, па проверете дали веќе има JUG во вашата област. Ако не, можеби ќе размислите за формирање.

{ Ве молиме внесете ги тука JUG организирани по држави и говорен јазик, нпр. за Англиски би биле:

}

Како да придонесете за Joomla?[edit]

 • Одговарајте прашања во кој и да е Joomla! форум (link to: Where to get support for Joomla?)
 • Пишувајте или преведувајте упатстава или документација (link to: Where to get documentation for Joomla?)
 • Развивајте надградби или шаблони
 • Тестирајте или додадете коментари на извештаите по прашања: http://docs.joomla.org/How_do_you_report_a_bug%3F
 • Придружете се на Joomla! работната група
 • Помогнете за Joomla! настан
 • Придонесете на други начини, видете на http://contribute.joomla.org/