Joomla info page/ms-MS

From Joomla! Documentation

< Joomla info page

Bahasa Malaysia[edit]

Apakah itu Joomla?[edit]

Joomla! merupakan Sistem Pengurusan Kandungan (CMS) yang telah memenangi anugerah, yang membolehkan anda untuk membina laman web dan aplikasi dalam talian yang hebat. Banyak aspek, termasuk mudah untuk digunakan dan boleh dikembangkan, telah menjadikan Joomla! perisian web yang paling popular. Yang paling terbaik, Joomla! merupakan penyelesaian sumber terbuka yang boleh didapati secara percuma kepada semua orang. Terdapat beberapa Manfaat Joomla! antaranya termasuk:

  • Mudah dipasang
  • Penyelenggaraan laman web yang Mudah
  • Keselamatan tinggi dan kestabilan
  • Fungsi tambahan percuma dan komersial
  • Banyak Tema/Template yang membolehkan anda menukar rupa laman web anda dengan mudah

Dimanakah boleh dapatkan Joomla?[edit]

Dimanakah untuk mendapatkan fungsi tambahan/lanjutan (extension)?[edit]

Dimanakah untuk mendapatkan dokumentasi bagi Joomla?[edit]

Dimanakah untuk mendapatkan bantuan bagi Joomla!?[edit]

Acara Serantau / JoomlaDays/HariJoomla[edit]

Komuniti tempatan serantau akan mengadakan Joomla Days atau Hari Joomla.Joomla Day atau Hari Joomla merupakan acara yang diadakan secara eksklusif bagi pengguna-pengguna Joomla dan projek dan biasanya menarik khalayak ramai.Untuk lebih informasi mengenai Joomla Day sila layari: http://community.joomla.org/events/joomla-days.html

Kumpulan Pengguna Joomla (JUG)[edit]

Kumpulan Pengguna Joomla tempatan akan memudahkan atau merupakan cara yang terbaik untuk bertemu dengan orang baru, mendapatkn bantuan dengan projek atau berkongsi pengetahuan anda dengan pengguna Joomla yang lain.Joomla berada dimana-mana sahaja.Jadi semak sekarang untuk mengethui sama ada terdapat JUG di kawasan anda atau tidak.Jika tidak , anda boleh membuat sebuah JUG baharu bagi kawasan anda.

Laman JUG di Malaysia

}

Bagaimanakah untuk menyumbang kepada Joomla?[edit]