Module class achtervoegsel

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Module Class Suffix and the translation is 100% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Kiswahili • ‎Nederlands • ‎català • ‎español • ‎français • ‎日本語

Module class achtervoegsel is een parameter in Joomla! modules. Het wordt geconfigureerd in het module: [Bewerken] venster bij "Geavanceerde instellingen". Het instellen van deze parameter laat Joomla! ofwel een nieuwe CSS class toevoegen of de bestaande CSS class wijzigen van het div element voor deze specifieke module.

Wanneer Joomla! een module genereert , maakt het automatisch een CSS class genaamd "moduletable" aan om het stylen van de module toe te staan -- bijvoorbeeld:

<div class="moduletable">

Om een nieuwe class aan te maken, voer de parameter in voorafgaand door een spatie. Bijvoorbeeld het ingeven van een spatie plus "mijnNieuweClass" zal leiden tot een nieuwe CSS class met de naam "mijnNieuweClass". De HTML wordt veranderd in

<div class="moduletable mijnNieuweClass">

Om de naam te wijzigen van een bestaande class, voer de parameter in zonder een spatie. Bijvoorbeeld, het invoeren van "_mySuffix" (zonder spatie) zorgt ervoor dat de HTML wordt veranderd naar

<div class="moduletable_mySuffix">

Over het algemeen is het aan te bevelen om een nieuw te maken class vooraf te laten gaan door een spatie. Op deze manier zal de CSS-styling voor deze module met de standaard class blijven werken. Een nieuwe class kan worden gebruikt om iedere gewenste styling toe te voegen aan de module, zonder dat de al bestaande CSS-code aangepast hoeft te worden. Let op: iedere nieuwe class-naam moet uniek zijn om niet in conflict te komen met al bestaande class-namen.

Zie: Gebruik van class achtervoegsels.


Gebruik

Als u een module class achtervoegsel met een voorafgaande spatie opneemt, wordt er een nieuwe CSS class aangemaakt. Als de parameter niet is voorzien van een voorafgaande spatie, dan wordt de CSS class "moduletable" gewijzigd. De eerste methode heeft vaak de voorkeur, omdat dan niet de bestaande styling van de module wordt gewijzigd, en men hoeft alleen maar nieuwe CSS code toe te voegen voor de nieuwe styling.

Als er niet gebruik wordt gemaakt van een voorafgaande spatie, dan moet een kopie van alle styling-code van de "moduletable" class worden gemaakt in de nieuwe CSS class voor het maken van CSS wijzigingen.

Zie de handleiding voor het gebruik van class achtervoegsels voor een gedetailleerd voorbeeld van het gebruik van pagina- en module class achtervoegsels.