Pagina class achtervoegsel

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Page Class Suffix and the translation is 100% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎English • ‎Kiswahili • ‎Nederlands • ‎català • ‎español • ‎français • ‎русский • ‎日本語

Page Class Suffix is a parameter in Joomla! content menu items. It is set in a particular menu item: [Edit Menu Item] page, under the "Page Display" tab. A new page class suffix will cause Joomla! to either add a new CSS class or modify the existing CSS class for elements in the assigned to this very menu item page layout.

Wanneer Joomla! een pagina genereert, wordt er automatisch een vooraf gedefinieerde CSS class toegevoegd om styling van de pagina toe te staan. Bijvoorbeeld, een pagina zou het volgende element kunnen hebben

<div class="componentheading">

Om een nieuwe class te maken, voer de parameter in met een spatie ervoor. Bijvoorbeeld, het invoeren van een spatie plus "myNewClass" zal leiden tot een nieuwe CSS class genaamd "myNewClass" en het zal worden ingevoegd als een class voor de elementen in dat Menu-Item. In het geval van het bovenstaande voorbeeld zal dit veranderd worden in

<div class="componentheading myNewClass">

Om de naam te wijzigen van een bestaande class, voer de parameter in zonder een spatie. Bijvoorbeeld, het invoeren van "_mySuffix" (zonder spatie) zorgt ervoor dat de HTML wordt veranderd naar

<div class="componentheading_mySuffix">

Over het algemeen is het aan te bevelen om een nieuw te maken class vooraf te laten gaan door een spatie. Op deze manier zal de CSS-styling voor deze component met de standaard class blijven werken. Een nieuwe class kan worden gebruikt om iedere gewenste styling toe te voegen aan dit component, zonder dat de al bestaande CSS-code aangepast hoeft te worden. Let op: iedere nieuwe class-naam moet uniek zijn om niet in conflict te komen met al bestaande class-namen.

Zie ook: : Gebruik van Class achtervoegsel, Gebruik van Pagina Class achtervoegsel in Template code


Wanneer voor het Pagina class achtervoegsel een spatie wordt gezet, wordt een nieuwe CSS-class gecreëerd. Als voor de parameter geen spatie staat, worden de CSS-classes die bij dit menu-item horen (bijvoorbeeld, "componentheading") aangepast. Het heeft normaal gesproken de voorkeur om de eerste methode te gebruiken, omdat dan de bestaande styling voor de pagina elementen niet verbroken wordt en alleen nieuwe CSS-code toegevoegd hoeft te worden voor de nieuwe styling.

Wanneer geen voorafgaande spaties worden gebruikt, moet alle styling code voor de menu-item classes worden gekopieerd in de nieuwe CSS class voordat aan de CSS wijzigingen kunnen worden doorgevoerd.

De parameter Pagina class achtervoegsel kan gebruikt worden om een unieke CSS class te creëren die het mogelijk maakt om een menu-item anders te stijlen dan de andere.