Portal

Menubeheer

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Portal:Menu Management and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎català • ‎eesti • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português • ‎Ελληνικά • ‎русский • ‎فارسی • ‎বাংলা • ‎中文(台灣)‎ • ‎日本語

Article Management · User Management · Template Management · Menu Management

Menubeheer in Joomla!

Deze pagina bevat veel links naar geselecteerde documentatie over Menubeheer voor Joomla 2.5 en Joomla 3.x

Algemene informatie

FAQ's

Lijst met alle artikelen die horen in de categorieën "FAQ" EN "Menubeheer"

  • Geen artikelen gevonden

Menubeheer - Helpschermen


Menu-item beheer helpscherm Versie Beschrijving
Menu's - Menu-item - Gearchiveerde artikelen Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een lijst met gearchiveerde artikelen te tonen. De lijst met gearchiveerde artikelen kan worden getoond op datum, gefilterd en met de introductietekst zoals hieronder.

Menu's - Menu-item - Artikel categorieën Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een lijst met categorieën te tonen. Categorieën worden getoond in een hiërarchische lijst, zoals hieronder getoond. Afhankelijk van de geselecteerde opties voor de lay-out, kunt u op een categorietitel drukken om de artikelen in die categorie te tonen.

Menu's - Menu-item - Artikel categorie blog Joomla 3.x

Wordt gebruikt om artikelen in een bepaalde categorie in blog lay-out te tonen. Regelt de introductie ofwel het leidende artikel, aanvullende artikelen met intro tekst en extra links naar meer artikelen in dezelfde categorie. Enkele voorbeelden van de instellingen voor het blog lay-out formaat zijn: aantal artikelen, artikel kolommen, horizontale of verticale lay-out en het aantal extra links. Zie het geavanceerde detail tabblad voor alles over dit menu-item.

Menu's - Menu-item - Artikel categorie lijst Joomla 3.x

Wordt gebruikt om artikelen die tot een bepaalde categorie horen in een lijst weergave.

Menu's - Menu-item - Artikel aanmaken Joomla 3.x

Geeft de mogelijkheid aan gebruikers om een artikel in te dienen. Normaliter is dit alleen beschikbaar voor gebruikers die ingelogd zijn op de website. Gebruikers moeten rechten hebben om artikelen aan te maken. Indien de maak-artikel pagina wordt getoond op de website, dan worden de voorbeeld-schermen getoond uit de volgende schermvoorbeeld sectie.

Menu's - Menu-item - Aanbevolen artikelen Joomla 3.x Wordt gebruikt om alle artikelen te tonen die aangemerkt zijn als 'Aanbevolen'. Artikelen worden getoond in blog lay-out.
Menu's - Menu-item - Artikel - Een enkel artikel Joomla 3.x

Wordt gebruikt om één artikel op de website te tonen.

Menu's - Menu-item - Contactpersonen categorieën Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een lijst met contactpersonen te tonen binnen een categorie.

Menu's - Menu-item - Contactpersonen categorie Joomla 3.x

Wordt gebruikt om contactpersonen te te tonen die tot een bepaalde categorie behoren in een lijst weergave. Instellingen bevatten: Contactpersoon details, Contactpersoon formulier, presentatie (slider, tabbladen, platte weergave) en e-mail onderwerp en bericht-filters.

Menu's - Menu-item - Aanbevolen contactpersonen Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een lijst met aanbevolen contactpersonen te tonen.

Menu's - Menu-item - Contactpersoon - Eén contactpersoon Joomla 3.x

Wordt gebruikt om één enkele contactpersoon te tonen. Instellingen omvatten: Contactpersoon details, Contactpersoon formulier, presentatie (slider, tabbladen, platte weergave) en e-mail onderwerp en bericht-filters.

Menu's - Menu-item - Toon site-instellingen Joomla 3.x

Dit menu kan behulpzaam zijn voor nieuwe Joomla! supergebruikers om makkelijk de site-instellingen aan te passen. Dit geeft de belangrijkste site-instellingen op de website. Super gebruikers zien daarom na de wijziging het resultaat direct.

Menu's - Menu-item - Toon template opties Joomla 3.x

Dit menu-item kan nuttig zijn voor nieuwe Joomla! supergebruikers om eenvoudig de template opties te wijzigen. Dit geeft de huidige template opties op de website. Weergave opties kunnen aangepast worden. Daardoor zullen supergebruikers het resultaat na een wijziging direct zien.

Menu's - Menu-item - Externe URL Joomla 3.x Wordt gebruikt om een link in een menu vanuit uw huidige Joomla! installatie te maken naar andere website.
Menu's - Menu-item - Beheer Joomla 3.x

Menu-item beheer toont de menu-items die in een menu zitten gemaakt met Menubeheer.

Menu's - Menu-item - Beheer bewerken Joomla 3.x

Menu-items zijn de basis-structuur van een Joomla website. Elk menu-item is een link naar een webpagina. Het menu-item type bepaalt het type pagina dat getoond wordt als deze menukeuze wordt gekozen door de gebruiker. De basis distributie van Joomla biedt 29 verschillende menu-item types. Als u extensies van derden installeert, dan kunnen deze meer menu-types toevoegen.

Menu's - Menu-item - Menu-item alias Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een link te maken van één menu-item naar een ander menu-item. Deze link kan een ander menu, menu-item of binnen hetzelfde menu zijn. Zie de tips voor het gebruik.

Menu's - Menu-item - Menu-item kop Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een manier te bieden om links te scheiden van afbeeldingen of tekst binnen een menu. Het kan gebruikt worden om een titel te geven aan een groep links of om een korte beschrijving voor iedere link of groep met links. Zie onderstaande website voorbeeld schermafbeelding.

Menu's - Menu-item - Nieuwsfeed categorieën Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een lijst met alle RSS nieuwsfeed-categorieën te tonen. Categorieën worden getoond in een hiërarchische lijst, zoals hieronder getoond. Afhankelijk van de geselecteerde opties voor de lay-out, kunt u op een categorietitel drukken om de nieuwsfeeds in die categorie te tonen.

Menu's - Menu-item - Nieuwsfeed categorie Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een lijst met alle RSS nieuwsfeeds in een categorie te tonen. Afhankelijk van de geselecteerde opties voor de lay-out, kunt u subcategorieën van een nieuwsfeed categorie opnemen.

Menu's - Menu-item - Nieuwsfeed één enkele nieuwsfeed Joomla 3.x

Wordt gebruikt om één enkele RSS nieuwsfeed te tonen. De nieuwsfeed wordt geselecteerd vanuit een lijst met nieuwsfeeds aangemaakt in Nieuw - Bewerk nieuwsfeeds.

Menu's - Menu-item - Zoekresultaten Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een 'Zoekformulier' pagina te maken voor gebruikers om de inhoud van de site te doorzoeken. Daarnaast gebruikt om het uiterlijk van het zoekresultaat te bepalen of om de resultaten van een zoekopdracht 'samen te voegen' via een menu link voor vooraf ingestelde zoekterm(en).

Menu's - Menu-item - Compacte lijst met getagde items Joomla 3.x Wordt gebruikt om een 'Compacte lijst met getagde items' pagina te maken per geselecteerde tag(s)
Menu's - Menu-item - Lijst van tags Joomla 3.x Wordt gebruikt om een 'Lijst met tags' pagina per geselecteerde tag(s) te maken.
Menu's - Menu-item - Lijst van alle tags Joomla 3.x Wordt gebruikt om een 'Lijst van alle tags' pagina per geselecteerde tag(s) te maken.
Menu's - Menu-item - Scheidingsteken Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een manier te bieden om links te scheiden van afbeeldingen of tekst binnen een menu. Het kan gebruikt worden om een titel te geven aan een groep links of om een korte beschrijving voor iedere link of groep met links. Zie onderstaande website voorbeeld schermafbeelding.

Menu's - Menu-item - Inloggen gebruikers Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een 'Gebruikers inlogformulier' pagina voor gebruikers te maken om in te loggen op de website.

Menu's - Menu-item - Gebruikerswachtwoord resetten Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een formulier te maken waardoor gebruikers hun wachtwoord opnieuw kunnen instellen via een e-mail naar het e-mailadres van het gebruikersaccount.

Menu's - Menu-item - Gebruikersprofiel Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een formulier te maken waardoor de gebruiker zijn profielinstellingen kan zien

Menu's - Menu-item - Gebruikersprofiel bewerken Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een formulier te maken waardoor de gebruiker zijn profielinstellingen kan aanpassen.

Menu's - Menu-item - Gebruikersregistratie Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een standaard gebruikersregistratie formulier te maken voor gebruikers om zich te registreren. Het standaard formulier bevat basisinformatie: Naam, gebruikersnaam, wachtwoord, en e-mailadres.

Menu's - Menu-item - Gebruikersherinnering Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een formulier te maken waardoor een gebruiker een e-mail met gebruikersnaam kan aanvragen.

Menu's - Menu-item - Weblink categorieën Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een lijst met alle weblinks categorieën te tonen. Categorieën worden getoond in een hiërarchische lijst, zoals hieronder getoond. Afhankelijk van de geselecteerde opties voor de lay-out kan op een categorietitel geklikt worden om de weblinks in die categorie te tonen.

Menu's - Menu-item - Weblink categorie Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een lijst met weblinks in een categorie te tonen. Categorieën worden getoond in een hiërarchische lijst, hoofd- met onderliggende (sub)-categorieën. Klik, afhankelijk van de geselecteerde lay-out opties, op een categorietitel om de weblinks in die categorie of subcategorie te tonen.

Menu's - Menu-item - Weblink insturen Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een weblinks instuur formulier op de website te tonen, waarmee gebruikers met rechten een weblink kunnen insturen.

Menu's - Menu-item - Wrapper Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een pagina met opgenomen inhoud te maken met behulp van een IFrame met invloed op de iframe grootte, breedte en hoogte.

Menubeheer - Helpscherm Versie Beschrijving
Menu's - Menu-item - Gearchiveerde artikelen Joomla 2.5

Wordt gebruikt om een lijst met artikelen die gearchiveerd zijn te tonen en doorzocht kunnen worden op datum, zoals hieronder getoond.

Menu's - Menu-item - Artikel categorieën Joomla 2.5

Wordt gebruikt om een lijst met categorieën te tonen. Categorieën worden getoond in een hiërarchische lijst, zoals hieronder getoond. Afhankelijk van de geselecteerde opties voor de lay-out, kunt u op een categorietitel drukken om de artikelen in die categorie te tonen.

Menu's - Menu-item - Artikel categorie blog Joomla 2.5

Wordt gebruikt om artikelen die tot een bepaalde categorie horen te tonen in een blog weergave.

Menu's - Menu-item - Artikel categorie lijst Joomla 2.5

Wordt gebruikt om artikelen die tot een bepaalde categorie horen in een lijst weergave.

Menu's - Menu-item - Artikel aanmaken Joomla 2.5

Geeft gebruikers de mogelijkheid een artikel in te zenden. Dit is normaliter alleen mogelijk voor gebruikers die ingelogd zijn op de website.

Menu's - Menu-item - Aanbevolen artikelen Joomla 2.5 Wordt gebruikt om alle artikelen te tonen die aangemerkt zijn als 'Aanbevolen'. Artikelen worden getoond in blog lay-out.
Menu's - Menu-item - Artikel - Een enkel artikel Joomla 2.5

Wordt gebruikt om één artikel op de website te tonen.

Menu's - Menu-item - Contactpersonen categorieën Joomla 2.5 Wordt gebruikt om een lijst met alle contactpersoon categorieën te tonen.
Menu's - Menu-item - Contactpersonen categorie Joomla 2.5

Wordt gebruikt om contactpersonen die tot een bepaalde categorie horen te tonen in een lijst weergave.

Menu's - Menu-item - Aanbevolen contactpersonen Joomla 2.5 Wordt gebruikt om alle contactpersonen te tonen die aangemerkt zijn als 'Aanbevolen'. Contactpersonen worden getoond in categorie lay-out.
Menu's - Menu-item - Contactpersoon - Eén contactpersoon Joomla 2.5

Wordt gebruikt om één enkel contactpersoon uit de contactpersoon component te tonen.

Menu's - Menu-item - Externe URL Joomla 2.5

Dit specifieke menu-item wordt gebruikt om een link in een menu vanuit uw huidige Joomla! installatie te maken naar een andere website.

Menu's - Menu-item - Finder zoeken Joomla 2.5

Wordt gebruikt om een pagina te maken voor Slim zoeken resultaten, wat kan worden gebruikt in combinatie met de Smart Search module om de zoekresultaten pagina weergave te beheersen. Mogelijkheid om resultaten 'samen te voegen' via speciale filters om het zoeken te beheersen.

Menu's - Menu-item - Beheer Joomla 2.5

Menu-item beheer toont de menu-items die in een menu zitten gemaakt met Menubeheer.

Menu's - Menu-item - Beheer bewerken Joomla 2.5

Menu-items zijn de basis-structuur van een Joomla website. Elk menu-item is een link naar een webpagina. Het menu-itemtype bepaalt het type pagina dat getoond wordt als dit menu geselecteerd wordt door een gebruiker. De basis distributie van Joomla biedt 29 verschillende menu-itemtypes. Als u extensies van derden installeert dan kunnen die meer menutypes toevoegen.

Menu's - Menu-item - Menu-item alias Joomla 2.5

Wordt gebruikt om een link te maken van één menu-item naar een ander menu-item. Deze link kan een ander menu, menu-item of binnen hetzelfde menu zijn. Zie de tips voor het gebruik.

Menu's - Menu-item - Nieuwsfeed categorieën Joomla 2.5

Wordt gebruikt om een lijst met alle nieuwsfeeds categorieën te tonen.

Menu's - Menu-item - Nieuwsfeed categorie Joomla 2.5

Wordt gebruikt om nieuwsfeeds die tot een bepaalde categorie horen te tonen in een lijst weergave.

Menu's - Menu-item - Nieuwsfeed één enkele nieuwsfeed Joomla 2.5

Wordt gebruikt om één enkel nieuwsfeed uit de nieuwsfeed component te tonen.

Menu's - Menu-item - Zoekresultaten Joomla 2.5

Wordt gebruikt om een 'Zoekformulier' pagina te maken voor gebruikers om de inhoud van de site te doorzoeken. Daarnaast gebruikt om het uiterlijk van het zoekresultaat te bepalen of om de resultaten van een zoekopdracht 'samen te voegen' via een menu link voor vooraf ingestelde zoekterm(en).

Menu's - Menu-item - Scheidingsteken Joomla 2.5

Wordt gebruikt om een manier te bieden om links te scheiden van afbeeldingen of tekst binnen een menu. Het kan gebruikt worden om een titel te geven aan een groep links of om een korte beschrijving voor iedere link of groep met links.

Menu's - Menu-item - Inloggen gebruikers Joomla 2.5

Wordt gebruikt om een 'Gebruikers inlogformulier' pagina voor gebruikers te maken om in te loggen op de website.

Menu's - Menu-item - Gebruikerswachtwoord resetten Joomla 2.5

Wordt gebruikt om een formulier te maken waardoor gebruikers hun wachtwoord opnieuw kunnen instellen via een e-mail naar het e-mailadres van het gebruikersaccount.

Menu's - Menu-item - Gebruikersprofiel Joomla 2.5

Toont de actieve gebruikersdetails als men naar de pagina gaat. Deze lay-out heeft unieke parameters.

Menu's - Menu-item - Gebruikersprofiel bewerken Joomla 2.5

Toont een tabel waar de gebruiker zijn profiel kan bewerken, als men naar de pagina gaat. Deze lay-out heeft unieke parameters.

Menu's - Menu-item - Gebruikersregistratie Joomla 2.5

Wordt gebruikt om een standaard gebruikersregistratie formulier te maken voor gebruikers om zich te registreren. Het standaard formulier bevat basisinformatie: Naam, gebruikersnaam, wachtwoord, en e-mailadres.

Menu's - Menu-item - Gebruikersherinnering Joomla 2.5

Wordt gebruikt om een formulier te maken waardoor een gebruiker een e-mail met gebruikersnaam kan aanvragen.

Menu's - Menu-item - Weblink categorieën Joomla 2.5 Wordt gebruikt om een lijst met alle weblink categorieën te tonen.
Menu's - Menu-item - Weblink categorieën Joomla 2.5 Wordt gebruikt om een lijst met alle weblink categorieën te tonen.
Menu's - Menu-item - Weblink categorie Joomla 2.5

Wordt gebruikt om een lijst met weblinks in een categorie te tonen. Categorieën worden getoond in een hiërarchische lijst, hoofd- met onderliggende (sub)-categorieën. Klik, afhankelijk van de geselecteerde lay-out opties, op een categorietitel om de weblinks in die categorie of subcategorie te tonen.

Menu's - Menu-item - Weblink insturen Joomla 2.5

Wordt gebruikt om een weblinks instuur formulier op de website te tonen, waarmee gebruikers met rechten een weblink kunnen insturen.

Menu's - Menu-item - Wrapper Joomla 2.5

Wordt gebruikt om een pagina met opgenomen inhoud te maken met behulp van een IFrame met invloed op de iframe grootte, breedte en hoogte.

Menubeheer - Helpscherm Versie Beschrijving
Componenten menu instellingen Joomla 3.x

Menu opties geven de mogelijkheid dat parameters algemeen gebruikt worden bij alle menu's zoals, titel, CSS class en rechten.

Menu's - Menu-item - Finder zoeken Joomla 3.x

Wordt gebruikt om een pagina te maken voor Slim zoeken resultaten, wat kan worden gebruikt in combinatie met de Smart Search module om de zoekresultaten pagina weergave te beheersen. Mogelijkheid om resultaten 'samen te voegen' via speciale filters om het zoeken te beheersen.

Menu's - Menubeheer Joomla 3.x

Menu's geven gebruikers de mogelijkheid door de site te navigeren. Een menu is een object dat één of meer menu-items bevat. Ieder menu-item wijst naar een logische pagina op de site. Een menu module is noodzakelijk om het menu op de pagina te plaatsen. Eén menu kan meer dan een module hebben. Eén module kan bijvoorbeeld alleen de eerste niveau menu-items tonen en de tweede module kan de menu-items van het tweede niveaus tonen.

Menu's - Menubeheer bewerken Joomla 3.x

Ga naar menubeheer door op het menubeheer icoon te klikken in het controlepaneel, of door op 'Menubeheer' te klikken in het 'Menu's' menu. Klik daarna op de 'Nieuw' knop in de werkbalk, of selecteer een menu en klik op de 'Bewerken' knop.

Menu's - Menubeheer opties Joomla 3.x

U kunt in dit scherm opties instellen van uw menu's.

Menubeheer - Helpscherm Versie Beschrijving
Menu's - Menubeheer Joomla 2.5

Menu's geven gebruikers de mogelijkheid door de site te navigeren. Een menu is een object dat één of meer menu-items bevat. Ieder menu-item wijst naar een logische pagina op de site. Een menu module is noodzakelijk om het menu op de pagina te plaatsen. Eén menu kan meer dan een module hebben. Eén module kan bijvoorbeeld alleen de eerste niveau menu-items tonen en de tweede module kan de menu-items van het tweede niveaus tonen.

Menu's - Menubeheer bewerken Joomla 2.5

U kunt op dit scherm menu's toevoegen of bewerken.