Gebruik van de metabeschrijving

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Using The Meta Description and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎português do Brasil

Metabeschrijving

Met de metabeschrijving tag kunt u in één alinea een beknopt overzicht geven van de inhoud van de pagina. De tag kan gebruikt worden door zoekmachines om een beschrijving van de pagina weer te geven in de zoekmachine resultaten pagina's (SERPs).

Moet ik een metabeschrijving toevoegen? Ik dacht dat zoekmachines deze niet meer gebruiken?

Met de komst van de contextuele 'semantische' markup die het mogelijk maakt voor een website een context te geven aan de informatie, vinden zoekmachines soms meer relevante informatie op de pagina zelf of uit andere bronnen die linken naar die pagina (zoals DMOZ) en gebruiken die boven uw metabeschrijving. Dit betekent niet dat de metabeschrijving niet wordt gebruikt, het betekent eenvoudig dat als er meer relevante informatie wordt gevonden om die pagina te beschrijven in de zoekresultaten, een zoekmachine die informatie zal gebruiken in plaats van uw specifieke beschrijving. In feite, raadt Google aan dat elke pagina op uw site zijn eigen unieke metabeschrijving heeft. Uw paginatitels en fragmenten controleren

Aanbevelingen voor het maken van metabeschrijvingen

Probeer, bij de voorbereiding van metabeschrijvingen voor uw pagina 's, het totale aantal woorden op minder dan 155 tekens te houden, want er is een limiet op het aantal tekens weergegeven in de zoekresultaten pagina's, dus als u boven dit aantal komt kan uw tekst worden ingekort. De metabeschrijving (indien gebruikt) is een van de belangrijkste factoren die een zoekende persoon gebruikt om te beslissen of de link relevant is voor zijn zoekopdracht, dus zorg ervoor dat het zinvol is om te lezen, uw zoekwoorden bevat en uitlegt wat er op de pagina staat. Het is mogelijk om uw click through rate in zoekmachines drastisch te verbeteren door te zorgen dat uw metabeschrijvingen goed geoptimaliseerd zijn en relevant aan de inhoud op de pagina.

Google adviseert het volgende om ervoor te zorgen dat u het beste resultaat kunt halen voor uw zoekmachine indexering:

  • Zorg ervoor dat elke pagina een unieke, relevante metabeschrijving heeft.
  • Zorg dat er metadata voor pagina's met lijsten zijn (bijv. blog & lijst weergaves) naast de individuele artikelen - dit wordt vaak over het hoofd gezien bij Joomla! websites
  • Neem feitelijke informatie op als dat relevant is (bijvoorbeeld: blog artikelen kunnen de auteur bevatten, producten kunnen de prijs of de fabrikant bevatten)
  • Overweeg het gebruik van automatisch gegenereerde metadata - maar zorg ervoor dat het relevant, leesbaar en nauwkeurig is
  • Maak uw beschrijving beschrijvend!

Uw paginatitels en fragmenten controleren

Joomla! heeft toch u een algemene instelling voor metabeschrijvingen?

Joomla! heeft inderdaad een algemeen veld voor metabeschrijving, dat u vindt bij Algemene instellingen > Website > Algemene metabeschrijving van website. Dit zal worden gebruikt op elke pagina op uw site die niet over een eigen metabeschrijving beschikt, het kan dus als 'ontsnap route' dienen als u geen metabeschrijving voor elke pagina heeft. Maar zoekmachines houden niet van dubbele titels of metabeschrijving-tags - met behulp van deze aanpak heeft u onvermijdelijk veel pagina's met dezelfde metabeschrijving.

Overweeg zorgvuldig of u deze velden wilt invullen - in de meeste gevallen kan de metabeschrijving in de Algemene instellingen leeg gelaten worden.