Hoe verandert u een een htaccess.txt bestand in een .htaccess bestand?

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page How do you convert an htaccess.txt file into a .htaccess file? and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎català • ‎eesti • ‎español • ‎français • ‎русский

Inleiding

Bij gebruik van PHP als Apache module, kunnen de configuratie-instellingen gewijzigd worden via opdrachten in de Apache configuratiebestanden (bijvoorbeeld httpd.conf en .htaccess bestanden). U heeft "AllowOverride Options" of "AllowOverride All" rechten nodig om dit te doen. Indien u uw eigen Apache configuratie beheert, moet u httpd.conf gebruiken. Indien u niet uw eigen Apache configuratie beheert (zoals op een gedeelde server), moet u .htaccess bestanden gebruiken.

Richtlijnen

  1. Zoek eerst, met behulp van FTP om op uw server te komen, naar het bestand htaccess.txt in in uw root-map. Het bestand moet geïnstalleerd zijn tijdens de Joomla! installatie. (Let op dat de bestandsnaam niet met een punt begint) Open en lees htaccess.txt zorgvuldig. Het bevat belangrijke aanwijzingen over het beschermen van uw site.
  2. Pas dit bestand aan voor uw site, en sla hem dan op in de "home map" als .htaccess (inclusief de punt). Zorg dat het "Verberg bestandsnamen die beginnen met een punt"-vakje in uw FTP programma uit staat.
  3. Test de website en het beheergedeelte. Hernoem, als er fouten optreden, het bestand terug in htaccess.txt, en los de fouten van uw wijzigingen op. Als het niet lukt het werkend te krijgen, moet u misschien het bestand htaccess.txt laten.
  4. Gebruik phpinfo() om ervoor te zorgen dat de configuratie als bedoeld is. Let op: Vanuit het web toegankelijke bestanden die phpinfo() bevatten zijn potentiële veiligheidsrisico's . Ze geven aanvallers veel nuttige informatie over uw server. Verwijder zulke bestanden altijd na gebruik.

Meer informatie