J3.x

Een template installeren

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page J3.x:Installing a template and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎eesti • ‎español • ‎français • ‎hrvatski • ‎italiano • ‎русский • ‎中文(台灣)‎

Installeren het Administrator paneel (ingepakt template-bestand)

Inloggen op het beheergedeelte van uw site ("www.uw-site.com"/administrator/)

Klik op: Extensies -> Extensiebeheer

30-Installing-template-navigate-nl.png

U ziet de pagina "Extensiebeheer"

Vanaf hier kan men Templates, Plugins, Modules, Componenten en Talen installeren. Er zijn verschillende opties:

  1. Installeren vanaf web - om een extensie vanuit de Joomla! Extensie Directory te installeren
  2. Upload pakketbestand - om een pakket vanaf de PC te uploaden en te installeren
  3. Installeren vanuit map - om het pad waar het pakket zich op uw webserver bevind in te geven
  4. Installeren vanaf URL - om de URL op te geven van het pakket

Optie 4 doet alles voor u, uw omgeving moet goed geconfigureerd zijn om dit mogelijk te maken. Voor optie 2 moet u de extensie downloaden naar uw PC. Voor optie 3 moeten de mappen/bestanden uitgepakt en verplaatst worden naar uw webserver. Alle opties vereisen dat de webserver schrijfrechten heeft op de webruimte.

Hier kiezen we voor de tweede methode: Upload pakketbestand

Drag-and-drop bestand naar de upload area om te uploaden. Als alternatief kunt u ook op de knop "Of blader naar het bestand" drukken en het pakket op uw PC selecteren.

30-Installing-template-upload-package-file-nl.png

Als het pakket geen fouten bevat bent u klaar en krijgt u een bericht zoals hieronder.

30-Installing-template-install-success-nl.png

Controleer de installatie

Ga van 'Installeren' naar 'Beheren', zet het type filter op 'Template'. Het geïnstalleerde template zou in de lijst moeten verschijnen. Als het in de lijst verschijnt, is het template juist geïnstalleerd. Nu kan één van de stijlen aan een menu-item gekoppeld worden of de stijl als standaard worden ingesteld. Voor administrator templates is het belangrijk om twee browservensters open te hebben. Activeer het nieuwe template in het ene venster en reset eventueel in de andere als er iets mis gaat.

Installeren via FTP (uitgepakt template-bestand)

Templates kunnen ook geïnstalleerd worden via FTP zonder ze in te pakken. Selecteer gewoon de juiste template-map op uw PC en upload deze naar uw server met behulp van uw favoriete FTP-software. Zorg ervoor dat u de template-map uploadt naar de map: /"pad_naar_joomla"/templates/ - waar /"pad_naar_joomla"/ de locatie van uw Joomla! installatie op de server is. Deze methode wordt meestal gebruikt wanneer u zelf een template heeft gemaakt en geen pakket wil aanmaken om het te installeren, of als u meer dan één template in één keer wilt uploaden. U moet nu naar Extensiebeheer gaan en op "Ontdekken" klikken in het submenu. Klik op "Ontdekken" in de werkbalk als uw template niet direct verschijnt. Er moet nu een lijst van niet geïnstalleerde onderdelen verschijnen. Klik op het selectievak links van het template en klik op installeren.

"Let op: Gebruik FTP niet om Componenten, Modules en Plugins te installeren als u een beginner of nieuweling bent. Deze items hebben regels in de database nodig, welke handmatig moeten worden ingevoerd als geen gebruik wordt gemaakt van de pakket installatie."