Joomla Gebruikersgroep - Veel gestelde vragen en toelatingsvoorwaarden

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Joomla User Group/FAQs and Rules for Submission and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Türkçe • ‎español • ‎français • ‎italiano


Er zijn een aantal basis regels waaraan iedere Gebruikersgroep moet voldoen om zich te kwalificeren voor opname in de Geregistreerde JUG lijst.

Door het insturen van een Gebruikersgroep naar de Joomla! User Group Directory, ga je akkoord dat je gebonden bent aan deze regels en aan de Servicevoorwaarden.

Je vervolg gebruik van de Joomla! User Group Directory maakt deel uit van je toestemming gebonden te zijn aan de regels ter tijd van de registratie of update.

Basis Regels

1. Een registratie kan alleen worden ingestuurd en geregistreerd in een enkele categorie. Meerdere categorie meldingen zullen worden verwijderd.

2. De naam van de Gebruikers Groep moet zijn Joomla! Gebruikersgroep [stad]. Als er een JUG in jouw stad aanwezig is kunnen jullie samenvoegen of een andere stad kiezen. Zie de groepnamen sectie in de veelgestelde vragen.

3. Voer je stad, provincie/regio, land en postcode in de Groep Locaties gedeelte. De postcode wordt gebruikt voor de kaart en straal zoekfunctie zodat geïnteresseerden de JUG kunnen vinden.

4. Er moeten twee verschillende contactpersonen zijn voor jouw JUG. Deze moeten ieder de voor- en achternaam vermelden en een uniek emailadres hebben.

5. JUGs zijn hoofdzakelijk om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Verzorg minstens twee bijeenkomsten per jaar.

6. Met het invoeren van een locatie, zullen mensen weten waar de bijeenkomst georganiseerd wordt en dit helpt om te beslissen of men deel wil nemen aan jouw JUG.

7. Je moet enige vorm van een website of Social Media “pagina” hebben voor jouw Joomla! Gebruikersgroep. Deze moet specifiek voor jouw JUG zijn en geen commerciële website zijn. Je moet het volgende medium voor de hoofd JUG website gebruiken:

 • Een Joomla! website met zijn eigen domein (kan Trademark toestemming nodig hebben als Joo/Joom/Joomla in de domeinnaam zit)
 • Een [subdomein].joomla.com website (heeft geen Trademark toestemming nodig)
 • Facebook pagina (liefst een waar je evenementen kunt tonen)
 • Meetup pagina
 • Google+ community pagina

Het is goed om een JUG website te hebben waarbij gebruik gemaakt wordt van één van bovenstaande opties en ook een Twitter URL te hebben. U heeft bijvoorbeeld een joomla.com website en maakt ook gebruik van Meetup. Er zijn velden voor uw Website URL, Twitter URL, Facebook pagina, en Meetup URL.

Als u ervoor kiest een Joomla! website te gebruiken voor uw JUG (niet joomla.com), bedenk dan uw domeinnaam doordacht. Een domein met Joo/Joom/Joomla moet langs het Trademark beleid en JUG regels om goedgekeurd te worden.

Voorbeelden van wat niet door het Trademark onderzoek hoeft:

 • jug[stad].com
 • gebruikersgroep[stad].com
 • jgebruikers[stad].com

Voorbeelden van wat door het Trademark onderzoek moet:

 • joomgebruikersgroep[stad].com
 • joomla[stad].com
 • joomlagebruikersgroep[stad].com

8. Uw Joomla of Joomla.com website moet de volgende disclaimer in de voetnoot van de site hebben:

“[UW JUGNAAM] is not affiliated with or endorsed by the Joomla!® Project or Open Source Matters. The Joomla!® name and logo is used under a limited license granted by Open Source Matters, the trademark holder in the United States and other countries.”

Als u een meetup.com pagina gebruikt, voeg de disclaimer dan toe aan de “Over deze groep” pagina. Als u Facebook of Google + community pagina's gebruikt, voeg dan de disclaimer toe aan de Over de community of Over pagina.

9. Als u een Joomla, Joomla.com site heeft of Meetup.com, dan moet het eerste gebruik van het woord “Joomla!” (op zich - NIET met Joomla! gebruikersgroep [stad]), een ® (®) symbool hebben ernaast, zoals: Joomla!®

10. Groep beschrijving zou de doelen van uw JUG moeten beschrijven, de mensen die u wilt bereiken/onderwijzen en waar uw groep over gaat. De beschrijving zou bezoekers de drijf moeten geven betrokken te zijn bij uw JUG en een idee wat ze kunnen verwachten op een doorsnee bijeenkomst. Groep beschrijvingen moeten in het Engels zijn, maar kunt uw eigen vertaling hebben naast de Engelse.

11. Groep afbeelding/Logo:

U hoeft geen groepsafbeelding te hebben. U wilt waarschijnlijk een afbeelding of logo op uw website hebben. De richtlijnen voor uw logo zijn als volgt:

U mag het Joomla! handelsmerk of logo niet gebruiken.

U moet een uniek logo voor uw JUG hebben dat de woorden Joomla! gebruikersgroep [stad] gebruikt. De woorden hoeven niet allemaal op een regel te staan, maar ze moeten in die volgorde staan. Het is beter JUG [stad] niet te gebruiken in het logo, aangezien dat verwarrend kan zijn voor sommige bezoekers.

Wees creatief. Gebruik iets dat iets betekent voor uw stad of gebruik alleen tekst, gebruik het Joomla klavertje of e-mailadres niet.

U mag de "Registered Joomla! User Group" logo die ontvangen wordt wanneer de JUG goedgekeurd is niet gebruiken behalve wanneer deze gelinkt is aan de Joomla! gebruikersgroep pagina op de JUG directory. Dit betekent dat deze niet gebruikt kan worden op sociale media aangezien deze geen backlink kunnen geven. U mag deze wel gebruiken op uw website of meetup zolang deze gelinkt is aan de Joomla! gebruikersgroep pagina op de JUG directory.

De ideale afmeting van het logo op de JUG pagina in de directory is 270x270. Het bestandstype mag .jpg of .png zijn.

12. U kan inloggen en zelf de velden van de JUG pagina aanpassen. Ga, wanneer u inlogt op community.joomla.org, vanuit het hoofdmenu naar User Groups -> My JUG Listing. Speciale velden kunt u niet zelf direct aanpassen, deze moeten goedgekeurd worden via een ticket (https://community.joomla.org/helpdesk.html):

 • Groepsnaam
 • Categorie (land)
 • Logo/Avatar
 • Tweede contact naam
 • Tweede contact email
 • Eigenaar gebruikers ID
 • Website URL
 • Facebook URL
 • Twitter URL
 • Meetup URL
 • Ander sociale media URL 1
 • Ander sociale media URL 2

13. Zet u in om uw JUG pagina bij te houden.

14. Websites die als "paraplu website" gedragen mogen zich niet omschrijven of aanbieden als "Registrered Joomla User Group".

15. Websites die opgenomen zijn in de directory mogen de "Registered User Group" logo weergeven op haar pagina.

16. Gebruikersgroepen voor een land/continent worden op dit moment alleen in speciale omstandigheden geaccepteerd.

17. Gebruikersgroepen horen waar mogelijk gratis te bezoeken zijn. Gebruikersgroepen horen alleen een standaard bijdrage te vragen waar dit passend is en horen non-profit te zijn.

18. Het aan een specifieke categorie toewijzen gebeurd naar de discretie van het JUG team.

Disclaimer

Het JUG team heeft het recht, naar eigen goeddunken, om de regels vast te stellen en te wijzigen over welke voordelen worden aangeboden aan alle deelnemers van elk niveau. Het Joomla User Group team kan deze regels zonder bericht te alle tijden aanpassen door de gereviseerde te plaatsen.

Merkrecht problemen zullen worden doorgegeven aan OSM (Open Source Matters).

Algemene vragen

Hoe kan ik een gebruikersgroep registreren?

Bezoek de Joomla! User Group Helpdesk. Login en vul de gegevens in een nieuw ticket. Het JUG Team zal de informatie die je hebt opgegeven doornemen. Wanneer er problemen zijn zal het JUG Team op het ticket reageren en u laten weten wat er gedaan moet worden om deze op te lossen. Wanneer alles correct is zal u bericht van goedkeuring van het ticket ontvangen.

Wat zijn de vereisten om een geregistreerde gebruikersgroep te worden?

Zie de bovenstaande Regels voor inzending voor vereisten om een geregistreerde Joomla Gebuikersgroep te worden.

Hoe kunnen mensen zien dat een gebruikersgroep geregistreerd is?

Bij goedkeuring zullen geregistreerde gebruikersgroepen een email met goedkeuring ontvangen met extra informatie om de gebruikersgroep te assisteren, inclusief een downloadlink voor een badge die gebruikt kan worden op haar websites. Deze badge moet teruglinken naar de Gebruikerspagina in de directory en mag niet gebruikt worden op sociale media. De geregistreerde gebruikersgroep zal in de directory opgenomen worden.

Dus eenmaal goedgekeurd zijn we een officiële Joomla! User Group?

Nee, je bent dan een erkende Joomla gebruikersgroep. Er is niet iets zoals een "officiele Joomla! gebruikersgroep". Joomla! gebruikersgroepen onafhankelijke entiteiten, niet geautoriseerd, gesponsord of anderszins goedgekeurd door Joomla. Er bestaat al een gebruikersgroep in mijn regio, mag ik nog steeds een nieuwe gebruikersgroep beginnen?

Meerdere gebruikersgroepen zijn toegestaan per stad of regio sinds we nu een directory hebben en commentaar als ook zoekmogelijkheden. Kleinere groepen in een stad of regio worden aangemoedigd om samen te gaan maar is niet verplicht.

Het enige wat gevraagd word is dat wanneer er al een gebruikersgroep in uw regio bestaat om een andere naam te kiezen. Dus als bijvoorbeeld er al een Gebruikersgroep Mars bestaat, wijzig dan het woord gebruikersgroep naar één van de andere beschikbare groepstructuur omschrijvingen: club, organisatie, vereniging of netwerk.

Kan ik een virtuele groep starten?

Niet geregistreerde virtuele groepen kunnen een fantastische manier zijn om gelijkgestemde personen te ontmoeten, maar deze kunnen niet in de Gebruikersgroep lijst directory op dit moment worden opgenomen.

Er zijn op dit moment geen plannen om virtuele groepen in de User Group directory (Gebruikersgroep directory) op te nemen die bedoeld zijn om persoonlijk ontmoetingen te promoten.

Kan mijn gebruikersgroep vermelding worden geschorst?

Ja, in uitzonderlijke gevallen. Gebruik aan communicatie en/of opvolging van de JUG Team verzoeken kan het opschorten van een vermelding veroorzaken. Een standaardperiode voor communicatie is 14 dagen. Wanneer we met u proberen te communiceren en horen in 14 dagen niks terug kan de vermelding tijdelijk worden opgeschort totdat communicatie is hersteld.

Mijn vraag wordt in deze FAQ niet beantwoord?

Neem contact op met het JUG Team op jugs@community.joomla.org en één van onze teamleden zal u helpen.

Zijn er regels voor registratie?

Ja. Raadpleeg de bovenstaande Basisregels voordat u een vermelding indient.


Groepnaamgeving

Hoe noem ik mijn groep?

Geregistreerde groepen hebben allemaal een naam met de volgende structuur: Joomla! Gebruikers X Y.

X is een geschikt woord die de structuur van de groep omschrijft, zoals: groep. club, organisatie, vereniging of netwerk.

Y is een geschikt geografische omschrijving, die de naam van uw stad kan zijn. Gemeente, provincie en een naam van een land wordt niet meer als deel van de naam geaccepteerd.

De volgende voorbeelden kunnen bestaan:

 • Joomla! User Group Mars
 • Joomla! User Network Pluto.

U kan de versie in uw eigen taal gebruiken voor de Joomla! User Group [stad] maar dat moet de Engelse versie volgen in de groepstitel.

Moet de groep een “groep” genoemd worden?

Nee. Wanneer u het registratieformulier invult krijgt u de keuze om een andere woord te kiezen zoals organisatie, netwerk, club, meet up of een lokaal woord, onder voorbehoud van goedkeuring door Open Source Matters. Maak een keuze die het meest logisch is in uw omgeving en wat u wilt bereiken.

Kan "Joomla! User Group" een onofficiële naam zijn voor een organisatie?

Ja, zolang de wettelijke naam van de organisatie niet Joomla! of Open Source Matters bevat en er geen verwarring wordt veroorzaakt.

Kunnen niet geregistreerde groepen de naam Joomla! of Joomla! User Group gebruiken?

Nee, deze woorden kunnen alleen gebruikt worden bij geregistreerde groepen.

Kunnen groepen of organisaties de vertaling van de woorden "user group" in hun namen gebruiken?

Ja, u kan het woord 'user groep' vertalen naar uw eigen taal.

Kan de naam Joomla! in niet romeinse karakters worden gebruikt

Nee, de naam Joomla is een handelsmerk en een merk en mag niet worden gewijzigd.

Domeinnamen, Joomla! Logo & handelsmerk

Kan ik mijn eigen URL bij mijn vermelding toevoegen?

Ja, het zal aan uw vermelding worden toegevoegd wanneer alle handelsmerken en logo vereisten zijn gecomplementeerd en goedgekeurd door OSM.

 • Commerciële links zijn niet toegestaan, zoals bijvoorbeeld www.hostingco.nl
 • Community links zoals Meetup.com, Facebook groepen/pagina's, LinkedIn groepen, Google+ gemeenschappen etc zijn toegestaan.
 • Joomla gemeenschappen zoals http://www.joomlagroupe.fr zijn ook toegestaan (maar kunnen handelsmerk goedkeuring vereisen)

Als uw domeinnaam het woord Joomla, Joo of Joom bevat is er handelsmerk goedkeuring vereist en de URL zal niet vermeld worden op de website totdat deze hieraan voldoet. Deze controle wordt gedaan als onderdeel van het registratieproces. Houd er rekening mee dat alle ingezonden links toegankelijk moeten zijn tijdens de registratie - als uw website in offline modus staat verzorg dan een gebruikersnaam en wachtwoord voor het team in het notitiegedeelte.

Hoe verkrijg ik handelsmerk goedkeuring?

De Joomla! naam en logo zijn geregistreerde handelsmerken in de Verenigde Staten en elders gehouden door Open Source Matters. Toestemming van OSM om deze handelsmerken te gebruiken is gewoonlijk noodzakelijk en wordt alleen verleend onder voorbehoud van specifieke regels. Er zijn een aantal specifieke omstandigheden waar het gebruik van het Joomla! handelsmerk (naam of logo) geen toestemming benodigd. Het JUG Team kan u helpen bij dit proces. Alle vereisten tot inzending moeten worden gehandhaafd om in aanmerking te komen om handelsmerk goedkeur te ontvangen op uw domein inclusief het woord Joo/Joom/Joomla.

Er zijn twee manieren om hulp te krijgen bij het verkrijgen van handelsmerk goedkeur op uw JUG domein die de woorden Joo/Joom/Joomla bevat:

 1. Stuur een mail, voordat u het domein aanschaft, naar jugs@community.joomla.org met het domein u in overweging heeft. Dit kan frustratie voorkomen wanneer u een domein kiest die onder geen enkele omstandigheid goedkeuring zal krijgen (domein op landniveau, veroorzaakt verwarring of andere zaken waar OSM bedenkingen bij heeft).
 2. Schaf het domein aan en zet de website klaar voor uw JUG volgens de Regels voor toelating (hier boven). Dien dan uw vermelding met de website URL in als uw domein. Het zal beoordeeld worden en wanneer deze goedgekeurd is zal u worden verwittigd.

Kunnen geregistreerde gebruikersgroepen het Joomla! logo op hun website gebruiken?

Geregistreerde gebruikersgroepen mogen, na goedkeuring, logo's gebruiken zoals beschreven in het Joomla! Brand manual, er vanuit gaande dat deze een link naar joomla.org terug bevatten. Het Joomla! logo mag niet gebruikt worden als voornaamste gebruikersgroep logo. Mag ik het officiële Joomla! logo op mijn website gebruiken?

Ja en Nee.

Nee, niet in uw JUG logo (welke uniek moet zijn - zie de Basis Regels voor meer informatie). Ja, in de content van uw website. U moet eerst een aanvraag indienen voor voorwaardelijk gebruik die ingediend kan worden op https://tm.joomla.org/contact

Handelsmerk veel gestelde vragen

Handelsmerk beleid

Waar kan ik de Merkhandleiding vinden voor het handelsmerk?