Planificant la migració de Joomla 1.5 a la 3

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Planning Migration - Joomla 1.5 to 4 and the translation is 40% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎català • ‎español • ‎français • ‎български • ‎русский • ‎日本語

Passar de Joomla! 1.5 a la 3.x es considera una migració, i una migració important. Això vol dir que hi ha canvis considerables en com funciona Joomla, les taules, la tecnologia ... aquests canvis requereixen una migració en lloc d'una actualització o millora. Tant les extensions del nucli de Joomla com les extensions de tercers hauran de migrar a Joomla 3.x. Això inclou la plantilla. Cada cosa ha de ser mirada, planificada, decidida i executada. Haurà de ser diligent en mantenir-se organitzat durant tot el procés.

Introducció

El millor de la migració és que és un bon moment per reavaluar els objectius, crear una nova aparença (plantilla), netejar, i desenvolupar altres àrees / elements del seu lloc. Quan més organitzat sigui més es pot millorar les seves idees/pensaments/plans. Planificar, planificar, planificar. La planificació fa més fàcil l'execució.

Comenceu a planificar fent les següents preguntes, o fent les tasques que s'enumeren a continuació. És possible que hi hagi més elements per planificar en funció de la complexitat del seu lloc. Lamentablement, no hi ha manera que puguem enumerar tots els possibles escenaris.

Planificació de línies d'acció

General

 1. Avaluï els objectius del lloc original. La migració és una oportunitat de tornar a enfocar els seus objectius o canviar de direcció.
 2. El seu servidor compleix amb els requisits tècnics mínims technical requirements per Joomla 3? Si no, haurà de canviar de servidor. No hi ha millor moment per canviar de servidor que durant una migració.
 3. Quin tipus d'entorn de desenvolupament utilitzarà? Un entorn de desenvolupament en un dispositiu local? Un subdomini o subdirectori al servidor? Un nou servidor/compte d'allotjament, a causa de les especificacions tècniques?

Nucli de Joomla

 1. Netegeu el seu lloc web actual. Feu un cop d'ull a les seccions, categories i articles. Les seccions es converteixen en categories de major nivell a partir de Joomla 2.5. Cal fer neteges per no migrar contingut innecessari? Documenteu el que vol esborrar. Alternativament, és possible que vulgueu documentar el que es desitja migrar sobretot depenent de la quantitat.
 2. Organitzi el seu contingut al lloc actual. Quines categories utilitzarà? Documenti les noves categories que possiblement vol afegir en el seu nou lloc web.
 1. Té alguns articles a la paperera? Si és així, elimineu-los (i qualsevol arxiu multimèdia vigent que puguin estar associat a aquests, si no ho teniu en un altre fitxer del lloc web). Els articles que es van enviar a la paperera poden causar problemes d'àlies duplicats una vegada migrats (les categories i elements de menú també).
 2. del Gestor multimèdia: Decidiu si voleu migrar el seu directori / images sencer, o només part d'ell. Si el gestor multimèdia s'ha convertit en un desastre, pot decidir migrar, sobretot imatges específiques, mitjançant FTP o des del cPanel, en lloc de migrar tot el directori. En el futur, organitzi les carpetes del Gestor multimèdia perquè no es converteixi en un gran embolic de nou.
 1. Si utilitza components bàsics com Contactes, Enllaços web, o Canals de notícies, documenti el que vulgui migrar, si no vol migrar tot.
 2. Comproveu els menús i determini si els migrarà tots, o només alguns menús i els seus elements de menú. Elimineu els elements de menú de la paperera per evitar els àlies duplicats.
 3. Si redissenya o introdueix canvis en el disseny del seu lloc web, o en la navegació, tindrà pàgines obsoletes que requeriran una redirecció? Realitzar un seguiment de totes les URL que necessiten redireccions en un full de càlcul o al bloc de notes.
 1. Sap si ha "hackejat el nucli" del seu lloc en 1.5? Si és així, aquests canvis no es migraran a Joomla 3. Haurà de buscar alternatives per hackejar el nucli de Joomla 3 (Com anul·lar la sortida del nucli de Joomla, Entenent overrides de sortida, Overirdes a la plantilla en Joomla).
 2. Comprovi el seu gestor d'usuaris. Té la intenció de migrar-los tots? Es requereix una neteja? Potser hi ha superadministradors que ja no haurien de tenir accés, o spam d'usuaris que necessita eliminar? Està utilitzant algun tipus d'extensió de tercers per millorar els perfils d'usuari? Aquesta part necessita una planificació acurada. Sobretot si les dades d'usuaris canvien freqüentment.
 3. Hi ha noves funcionalitats de Joomla que voleu utilitzar, igual que els nivells de control d'accés (ACL), etiquetes? Si és així, comenci a planificar això ara. La planificació de l'ACL és un plantejament prudent. Ser curós és molt important.

Extensions de Tercers

 1. Feu una llista de totes les extensions de tercers que utilitzi. Això inclou components, mòduls, complements, idiomes i plantilles. Feu servir el Full d'inventari d'extensions de tercers o simplement utilitzi copiar / enganxar en un document de referència, si ho desitja. Un tros de paper i un bolígraf seran suficients. Inclogui si aquestes extensions s'utilitzen en gran mesura, de forma moderada, gairebé mai, o mai.
 1. Determineu si les extensions de tercers en què confia, estan preparades per a la versió de de Joomla que està migrant.
 2. Determineu si realment necessita totes les extensions que utilitzeu. Podria ser que de Joomla 3 hagi incorporat aquestes característiques, pel que podrien eliminar la utilització d'una extensió de tercers?
 3. Què hi ha de la seva plantilla? Si va comprar la seva plantilla en un proveïdor extern, hi ha una versió 3.x publicada per aquest? Li agradaria seguir utilitzant-la? Hi ha una ruta de migració publicada pel desenvolupador? La nova versió és responsive? És una plantilla personalitzada? O va ser molt personalitzada, a partir d'una plantilla de tercers? Per a una ampliació de les consideracions de les plantilles, veure Consideracions sobre la plantilla durant la migració.
 1. Si canviarà la plantilla per una nova, necessitarà noves imatges? Per exemple si el seu lloc actual té un fons blanc i el seu logotip o altres imatges són .jpg amb fons blanc, no quedaran molt bé en contrast amb una plantilla amb un fons blanquinós o de color.

Joomla 1.5 to 4.x Step by Step Migration