JDOC

Joomla! versies

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page JDOC:Joomla! versions and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎eesti • ‎español • ‎français • ‎italiano

Deze Wiki streeft ernaar zo veel mogelijk (niet-verouderde) versies van Joomla! (zowel het CMS als het Platform) als mogelijk te documenteren en relevante informatie aan alle gebruikers te verstrekken. Het is daarom belangrijk om de versie(s) van ieder stuk informatie (bijvoorbeeld pagina's en paragrafen) duidelijk en uniform aan te geven. Deze pagina vat de manieren om Wiki inhoud te organiseren samen en legt het markeren van de specifieke versies uit.

Iconen

Iconen zijn een snelle en vertrouwde manier voor gebruikers om te herkennen of een pagina van toepassing is op hun Joomla versie of als de pagina in een bepaalde versie-specifieke namespace staat. Iconen kunnen momenteel worden toegevoegd met behulp van het JVer template, dat kan worden gebruikt voor het plaatsen van CMS versie iconen, Platform versie iconen en een algemeen Platform icoon. Bijvoorbeeld,

  • {{JVer|3.3}} zal genereren Joomla 3.3
  • {{JVer|2.5}} zal genereren Joomla 2.5
  • {{JVer|11.1}} zal genereren Joomla 11.1
  • {{JVer|platform}} zal genereren Joomla platform

Categorieën

Het plaatsen van pagina's in categorieën is essentieel voor het organiseren van onze documentatie. Net zoals Joomla categorieën vraagt als meer efficiënte manier van organiseren, zo ook onze documentatie Wiki. U kunt een pagina in meer dan een categorie plaatsen als het van toepassing is op meer dan een categorie.

Paginanamen

De Joomla! Documentatie Wiki artikelen worden geplaatst in een versie-geschikte of beschrijvende namespace. Dit helpt de tekst van het artikel te koppelen aan de versie van Joomla waarnaar het verwijst. De bovenzijde van deze pagina zou bijvoorbeeld JDOC in een blauw blok moeten tonen. De titel van het artikel wordt getoond in de URL als "JDOC:Joomla!_versions" met alleen de titel in de onder het blauwe blok die de namespace toont. JDOC, betekent dat het het "project" of wiki's namespace voor documentatie artikelen is. Deze artikelen zijn ter informatie, procedures, stijlen, instructies, etc. voor het gebruik van de Joomla documentatie website. Als dit artikel voor Joomla 2.5 zou zijn, zou u J2.5 in het blauwe blok zien en net zo zou de naam van het artikel "J2.5:Joomla! versions" zijn.

Sommige pagina's gelden voor meer dan een of slechts enkele versies van Joomla!. Deze kunnen al dan niet versie-specifiek zijn en van toepassing zijn op meer of alle versies van Joomla. In dit geval moet er geen prefix gebruikt worden. Bijvoorbeeld de artikelnaam "Het gebruik van TinyMce als mijn editor" zou op alle alle Joomla versies betrekking hebben. U heeft dus geen J2.5 of J3.x als prefix en er verschijnt geen blauw blok.

Kijk, voor meer informatie en om het fijne te leren over alle namespaces die in deze wiki gebruikt worden, op Namespaces.

Het archiveren van pagina's

Een van de mooie functies bij het gebruik van een namespace is de mogelijkheid om parameters in te stellen voor alle pagina's in een namespace. Stijling of notities kunnen makkelijk toegevoegd worden bieden tegelijkertijd verschillende types feedback aan zoekmachines als de relevantie van een pagina in een namespace. Alle huidige artikelen in de J1.5 namespace zijn bijvoorbeeld gearchiveerd. Terwijl de inhoud volledig in tact is wordt het niet zo intensief geïndexeerd als de huidige versies van Joomla.