Google Developers Mobile Friendly Websites

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Google Developers Mobile Friendly Websites and the translation is 100% complete.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português do Brasil • ‎română • ‎български • ‎русский • ‎עברית • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎日本語

Joomla!®

Joomla! е система за управление на съдържанието (CMS), която Ви предоставя възможност за създаване на уеб сайтове и приложения в интернет.
Забележка: Joomla! 2.5 прекрати поддръжката през декември 2014. Joomla! 3.x последната версия на системата, която поддържа и приятелска мобилна версия. Коя версия на Joomla! е необходимо да използвате, можете да намерите тук.

Преди да започнете

Преди да правите някакви промени в своя сайт, препоръчваме да го актуализирате до последната актуална версия и да направите резервно копие(backup).
Ако не сте сигурни как да направите резервно копие, следвайте указанията в документация за създаване на резервно копие на уеб сайт с Joomla!. Ако имате други въпроси, обърнете се за помощ към форум на Joomla!.
Ако използвате по-стара версия на Joomla!, следвайте указанията в стъпките по-долу.

1. Коя Joomla! версия и какъв шаблон ползвам?

1.1. Как мога да проверя?

Това може да повлияят върху това, какви промени ще могат да се правят. Тези опции значително се разширяват, когато Вашата версия на Joomla! е обновена до последна версия.
Ето как можете да проверите коя версия на Joomla! използвате:
Проверете вашия администраторски интерфейс. Номера на версията трябва да се вижда в горната или долната част на интерфейса, в зависимост от това коя версия използвате.
Проверете системната информация в администраторския интерфейс. Номера на версията трябва да бъде показан и там.
Номера на версията е поместен в файла /version.php иможе да бъде видян ако отворите файлът с текстов едитор. По подразбиране файла е в /libraries/joomla/ , но може да бъде открит и на други места.
Може да погледнете методите за проверка на Joomla! версията на вашия сайт в Joomla! официалната документация.
Забележка: Ако се изгубите ви съветваме да прекратите опитите и да се обърнете към специалист.

1.2. Обновете вашата версия, шаблон и допълнителните(third-party) приложения.

Ако вашата Joomla! версия не е последната налична, силно препоръчваме да обновите вашата Joomla! инсталация до последна версия като следвате документация за обновяване на Joomla!. В документацията ще откриете ръководство за мигриране от 1.5.x към 3.x и от 2.5.x до 3.x. Обновяване до последна версия автоматично ще приложи всички необходими ъпдейти по сигурноста и ще направи вашия сайт mobile-friendly.(предназначен за мобилни устройства)

1.3 Направете Mobile-Friendly теста

Пробвайте с вашия линк на сайта тук Mobile-Friendly тест. Ако имате “mobile-friendly” резултат значи всичко е обновено!
Ако резултата не е mobile-friendly, помислете върху смяната на шаблона и/или настройването на настоящия. Ние сме направили подбор на документация за този процес.

2. Как да направя моя Joomla! сайт mobile-friendly без да обновявам Joomla! версии?

Първо, научете как да инсталирате Joomla! приложения. Много Joomla! приложения могат да Ви помогнат за настройването на сайта да бъде mobile-friendly без да се налага да обновявате версията. Посетете Joomla! Extensions Directory мобилна секция за да потърсите приложения съвместими за вашия сайт. Прочетете документацията предоставена с приложенията за да се уверите, че знаете как да ги инсталирате. Когато сте готови инсталирайте приложенията и ги активирайте във вашия сайт.

3. Дали моя Joomla! сайт е mobile-friendly сега? Последна проверка

Надяваме се вашия уеб сайт да е mobile-friendly вече и да е подготвен за мобилни устройства. Приканваме Ви да използвате Mobile-Friendly теста сега.

Google-Mobile-Friendly-Test.png

Ако резултата от теста не е задоволителен или имате допълнителни въпроси, ние Ви очакваме на нашия интернационален форум.
Ние постоянно търсим вариант за подобрение на документацията: ако желаете попълнете тази форма с вашето впечатление.