J3.x

Updaten vanaf een bestaande versie

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page J3.x:Updating from an existing version and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Türkçe • ‎eesti • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português • ‎português do Brasil • ‎فارسی • ‎ไทย • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎中文(台灣)‎ • ‎日本語


"'Maak altijd een back-up van uw site voordat u gaat updaten."'

De aanbevolen manier om de installatie van Joomla te updaten is om de Joomla! Update component te gebruiken in het Componenten menu van het beheergedeelte van uw site.

Eerdere versies updaten? U moet de Installatie methode gebruiken.

U moet altijd de Upgrade kwesties en Bekende upgrade kwesties en oplossingen bekijken voor te updaten.

Ga naar Componenten, Joomla! Update

Als er een update beschikbaar is dan staat er een bericht dat aangeeft dat er een update is en een knop om op te drukken. Welke update u ziet hangt af van de instellingen van het Updatekanaal en de caching. Zie de opties van de Joomla! Update component. De eerste optie toont de nieuwste update van het hoofd-release dat gebruikt wordt. De tweede optie toont de nieuwste update van het nieuwste hoofd-release. Caching kan zorgen dat een beschikbaar release niet gedetecteerd wordt, schoon de cache op.

J3-joomla-update-component-nl.PNG

Klik op de "Installeer de update" knop en laat de update uitvoeren

Updatesuccess3-nl.PNG

Als het proces voltooid is, moet u misschien uw scherm vernieuwen of de cache van uw browser opschonen om template CSS wijzigingen door te voeren.

Let op: Joomla! zal een bericht geven op uw beheer homepage (controlepaneel) als een update nodig is, maar voert de update niet uit. U moet op de knop drukken om de update te starten.

Aanbevolen stappen en acties: Het wordt aanbevolen dat u deze stappen volgt bij het updaten van een productie site:

  1. Back-up uw site voor het upgraden naar een nieuwe versie. Op die manier kunt u, als er iets mis gaat bij het upgrade proces, makkelijk uw site herstellen naar de eerdere versie.
  2. Bekijk de release-notes van de nieuwe versie om bekend te zijn met wat veranderd is.
  3. Update met een van de aanbevolen methodes uit dit document. Deze methodes installeren de nieuwe programma bestanden, verwijderen oude programma bestanden die niet meer nodig zijn en werken, indien nodig, de database bij naar de nieuwe Joomla versie.
  4. Wis uw browser cache en controleer of de update succesvol was, met behulp van de stappen aangegeven in het Uw site controleren deel.

Uw site controleren

Het is, na een update, een goed idee uw browsercache te wissen en uw site te controleren om zeker te weten dat de update een succes was. Er zijn twee snelle controles die u kunt doen vanuit Extensiebeheer.

Extensiebeheer: Database

Joomla 2.5 Deze functie is toegevoegd in versie 2.5.0. Het controleert of uw database up-to-date is met uw Joomla! programma's.

Navigeer naar Extensiebeheer  Database. Indien uw database up-to-date is, zal u een soortgelijk scherm als onderstaande zien:

Database scherm zonder problemen

Indien uw database niet up-to-date is, ziet u een schermafbeelding met gevonden problemen, zoals onderstaande scherm:

Database scherm met 3 database problemen

Druk in dit geval op de Repareren links boven. Joomla zal uw database bijwerken om de gemelde problemen te corrigeren en zal daarna het scherm opnieuw tonen. Indien de reparatie succesvol was dan zal getoond worden dat de database up-to-date is.

N.B. Als er nog fouten bestaan, zorg er dan voor dat alle database tabellen ingecheckt zijn.

Extensiebeheer: Ontdekken

Soms, indien u update naar een nieuwe Joomla versie, zijn er nieuwe core extensie toegevoegd. Indien er problemen met de database update waren, dan zijn deze extensies misschien niet goed geïnstalleerd. Navigeer, om dit te controleren, naar Extensiebeheer  Ontdekken. Klik daarna op het Ontdekken icoon in de werkbalk. Het volgende scherm moet zichtbaar worden:

Ontdekken scherm met geen extensies om te installeren

Als dat zo is, weet u dat nieuwe extensies die toegevoegd zijn tijdens de update, juist geïnstalleerd zijn in de database.

Indien er niet geïnstalleerde extensies zijn, dan worden ze getoond op een soortgelijk scherm als hieronder:

Ontdekken scherm met één extensie om te installeren

Vink, in dat geval, de selectievakjes aan en klik op het Installeren icoon in de werkbalk. Joomla zal de extensie(s) installeren en daarna het scherm 'Er zijn geen extensies ontdekt' tonen. Nu zijn de nieuwe extensies geïnstalleerd in de database.

Problemen oplossen

Indien u vragen voor, tijdens of na de upgrade heeft, stel ze dan op het Migreren en upgraden naar Joomla! 3.x forum.

Indien u problemen of fouten heeft tijdens het update-proces, dan zijn hier enkele tips.

  • Controleer de volgende plekken voor meer informatie:
  • Leeg de browsercache. Er waren misschien wijzigingen in de CSS of Javascript die opnieuw geladen moeten worden na de upgrade.
  • Als er database fout berichten worden getoond na de update, controleer dan Extensiebeheer: Database tabblad gevolgd door Extensiebeheer: Ontdekken tabblad. In sommige gevallen zullen, als er een database fout optreedt, alle database updates voorkomen worden. In dit geval kunt u ze vanaf het Database tabblad uitvoeren en daarna de Ontdekken→Installeer methode uitvoeren om nieuwe extensies aan te vinken en te installeren.
  • Indien u fouten of problemen ondervindt tijdens of na de update, controleer dan de FAQ van de versie waarnaar u heeft bijgewerkt. Voor versie 3.1.0 is dit bijvoorbeeld een categorie genaamd Categorie: Versie 3.1.0 FAQ.