Template-overwegingen tijdens een migratie

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page Template Considerations During Migration and the translation is 56% complete.
Outdated translations are marked like this.
Copyedit.png
This Article Needs Your Help

This article is tagged because it NEEDS UPDATING. You can help the Joomla! Documentation Wiki by contributing to it.
More pages that need help similar to this one are here. NOTE-If you feel the need is satistified, please remove this notice.

Reason: See section 3.4 and 4


Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎català • ‎español • ‎français • ‎português do Brasil • ‎български • ‎русский

Templates verwarren mensen tijdens een migratie. Dat hoeft niet. Met een beetje uitleg wordt duidelijk wat je mogelijkheden zijn.

Introductie

Templates zijn een extensie. Net zo als componenten, modules, en plugins extensies zijn, zijn templates dat.

Tijdens het voorbereiden van een migratie moet u besluiten wat u gaat doen met het huidige template (wat de huidige “look-and-feel” van uw site bepaalt).

Voor het grootste deel valt uw template scenario in een van onderstaande opties:

 • U gebruikt een template dat aangeschaft is bij een template-club.
 • U gebruikt een template dat eenmalig aangeschaft is bij een template aanbieder.
 • U heeft een aangepast template voor u laten ontwikkelen.
 • U gebruikt een standaard template dat met uw Joomla installatie mee kwam (Joomla! 1.5 standaard templates zijn Rhuk_milkyway, JA Purity, Beez en Joomla! 2.5 standaard templates zijn Atomic en twee verschillende versies van Beez). Het kan sterk aangepast zijn of helemaal niet.

Beoordeel uw Template-scenario

Voor te beslissen wat te doen, moet u beoordelen of u de bestaande uitstraling van uw huidige website wilt behouden. Als u wilt veranderen, dan is dit het tijdstip om dat te besluiten. Misschien is de grootste reden om van template te veranderen om nieuwere technieken te gebruiken in de huidige templates. Responsive templates waren niet beschikbaar in 1.5 (behalve als u recent iemand ingehuurd heeft om uw 1.5 template mobiel-vriendelijk te maken) en zelfs aan het begin van de 2.5 levenscyclus waren mobiele versies van templates nog niet erg slank en responsive.

Laten we deze scenario's één voor één nemen:

You are using Protostar

Protostar is not compatible with Joomla 4.x. The migration will work on the one-click from Joomla 3.10.x to 4.x but the template will disappear and be replaced with Cassiopeia upon migration. You will need to plan on using Cassiopeia or some other template in Joomla 4.

Why can't you carry forward Protostar into Joomla 4?

Protostar is based on an old version of Bootstrap (Bootstrap 2) and jQuery (1.x). The versions of these components are outdated and have known security issues (Joomla 3 maintained forked versions of these libraries with security patches applied) - and Joomla 4 has updated these to the latest version - Bootstrap 5. However this means that templates need to be updated to use the new HTML syntax that Bootstrap 5 requires.

U gebruikt een template dat aangeschaft is bij een template-club

Dit is de makkelijkst - meestal. Ga, als u een template van een template-club heeft aangeschaft, terug naar het bedrijf en kijk of ze een versie van uw template voor Joomla 3.x hebben. Als dat zo is, geweldig, met een paar zaken om aan te denken. Controleer, als u met 1.5 werkt en naar 3.x gaat, of de versie voor Joomla 3 responsive is, als dat belangrijk voor u is. Als u van 1.5 naar 3 gaat dan is de kans groot dat er wat verschillen zijn tussen de 1.5 versie van het template en de 3 versie van het template. Wees voorbereid enkele aanpassingen te moeten maken aan het template als het er exact hetzelfde moet uitzien.

Controleer, als u van 2.5 naar 3.x gaat, of de 2.5 en 3.x versies in hetzelfde pakket zitten. Controleer, als dat niet zo is, bij de ontwikkelaar de stappen om te upgraden van Joomla 2.5 naar 3.x. Als 2.5 en 3.x in hetzelfde pakket zitten, ben je een goudhaantje. Als dat niet zo is, kan dat ook nog. Het hangt af van het upgrade-pad van de ontwikkelaar.

U gebruikt een template dat eenmalig aangeschaft is bij een template-ontwikkelaar

Ga, indien u een template heeft aangeschaft bij een template-aanbieder als eenmalige aankoop, terug naar het bedrijf en kijk of er een versie beschikbaar is voor Joomla 3.x. Als die er niet is, dan heeft u geen geluk. U kunt toch contact proberen op te nemen met het bedrijf om te kijken of ze het voor u kunnen updaten en compatibel voor Joomla 3.x maken.

Als dat niet lukt, moet u kiezen:

 1. Een nieuw template kiezen.
 2. Het template converteren om compatibel te zijn met Joomla 3.x. (Let op: kan niet responsive zijn.)

Het eerste spreekt voor zich. U kunt een template kiezen van een commerciële aanbieder of het standaard Protostar template aanpassen (zie meer over Protostar hieronder) dat meegeleverd wordt met Joomla 3.x. Het 2e is niet zo eenvoudig. Kijk, om uw bestaande template te converteren om compatibel met Joomla 3 te zijn, in de volgende paragraaf.

Template conversies of migraties

Template conversies van 1.5 naar 3

Template conversies van 1.5 naar 2.5

Template conversies van 2.5 naar 3

3.10.x to 4 Template Conversions

This section needs content. If you have knowledge on converting templates built for Joomla 3 to make them compatible with Joomla 4, please write a magazine article or post a YouTube or something that can be linked from this area. Thanks in advance.

U had een aangepast template voor u laten ontwerpen

Als u een aangepast template voor u had laten ontwikkelen voor uw 1.5 of 2.5 site, dan moet het geconverteerd worden om compatibel met Joomla 3 te worden. Zie links in de voorgaande paragraaf. Bekijk, als u iemand moet inhuren om uw bestaande template te converteren om compatibel met Joomla 3.x te zijn, de Joomla! Resource Directory in óf de Template ontwikkeling óf de Migratie & upgrades categorie.

U gebruikt een standaard template dat met uw Joomla installatie mee kwam

Standaard Joomla! 1.5 templates zijn Rhuk_milkyway, JA Purity, en Beez. Standaard Joomla! 2.5 templates zijn Atomic en twee verschillende versies van Beez. Ze kunnen sterk aangepast zijn of in het geheel niet. Als u een standaard 2.5 template gebruikt en naar Joomla 3.x gaat, kunt u een één-klik update doen. Als u een standaard 1.5 template gebruikt, dan moet u één van bovengenoemde stappen moeten doorlopen om hem te updaten naar Joomla 3.x. (Als iemand deze informatie niet juist vindt, draag dan bij en corrigeer dit).

Voor te beslissen of u uw 1.5 template wilt converteren naar Joomla 3, moet u serieus overwegen een nieuw template te vinden dat lijkt op uw bestaande template. De kans is dat het is een stuk goedkoper en sneller om een nieuwe te gebruiken dan een oude te converteren. Bezoek, als u de oude wilt converteren en u heeft niet de vaardigheden om het zelf te doen, de Joomla! Resource Directory™.

Protostar, the template that ships with Joomla 3.x is not compatible with Joomla 4.x. You will need to go through one of the steps above to update it for Joomla 4.x.

Bij het kiezen van templates

 • Kijk naar slechts één template-aanbieder tegelijkertijd anders wordt het overweldigend
 • Neem, als u overweldigd raakt, een pauze zelfs als dat een volgende dag betekent
 • Probeer voorbij de drukke en flitsende demo's te kijken. U plaats uw inhoud in de template, u gebuikt niet alles wat het template kan.
 • Kijk naar de module posities en varianten van de templates
 • Drink genoeg water als u naar templates kijkt en stretch ongeveer ieder uur.

Het gebruiken van het Protostar standaard template in Joomla 3.x

Deze paragraaf is niet compleet. Draag, als u kennis van dit onderwerp heeft, bij door dit document aan te vullen. In de tussentijd zal een Google zoekopdracht op 'customising Protostar' veel resultaat opleveren buiten Joomla! Docs.