Hoe kun je je administrator wachtwoord herstellen of opnieuw instellen?

From Joomla! Documentation

This page is a translated version of the page How do you recover or reset your admin password? and the translation is 23% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Türkçe • ‎eesti • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português • ‎português do Brasil • ‎Ελληνικά • ‎русский • ‎فارسی • ‎ไทย • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎中文(台灣)‎ • ‎日本語
Joomla! 2.5 en hoger wachtwoord herstellen

Deze pagina is alleen voor Joomla! 2.5 of hogere versies. Voor Joomla! 1.5 website's

zijn hier instructies te vinden.

Normaal gesproken kunnen in het gebruikersbeheer de wachtwoorden van gebruikers worden gewijzigd. Om dit te doen, moet je ingelogd zijn met een Super Administrator account.

In sommige situaties is dit echter niet mogelijk. Bijvoorbeeld als de website is gehacked en het wachtwoord is veranderd. Of als je het wachtwoord van de Super Administrator vergeten bent.

In zulke situaties is het nog steeds mogelijk om de Joomla! database aan te passen, zodat je als een Super Administrator kunt inloggen. Dit zijn de beschikbare mogelijkheden voor Joomla! administrators.

Als er toegang is tot de configuratie.php van de Joomla! installatie kan het wachtwoorden op de volgende manier achterhaald worden:

1. Gebruik een FTP programma om verbinding maken te maken met de website. Zoek het bestand configuration.php en kijk naar de bestandsrechten. Als de bestandsrechten 444 of iets anders zijn, verander deze dan naar 644. Dit zal problemen voorkomen tijdens het uploaden van het aangepaste configuration.php bestand later in dit proces.

2. Download het configuration.php bestand.

3. Open het configuration.php bestand dat je hebt gedownload in een tekstverwerker, bijvoorbeeld notepad++ en voeg de volgende regel toe

public $root_user='myname';

onderaan de lijst, waarbij 'myname' een gebruikersnaam is met administrator rechten, waarvan het wachtwoord bekend is. Een gebruikersnaam met rechten in de auteur gebruikersgroep of hoger kan ook gebruikt worden in plaats van een gebruikersnaam met administrator rechten.

4. Sla het configuration.php bestand op en upload het terug naar je website. Je mag de gebruikersrechten van het configuration.php bestand op 644 laten staan.

Deze gebruiker wordt nu een tijdelijke super administrator.

5. Login in het beheergedeelte en wijzig het wachtwoord van de administrator gebruiker waar u het wachtwoord van hebt of maak een nieuwe super gebruiker aan. Als u een nieuwe gebruiker aanmaakt wilt u misschien de oude blokkeren of verwijderen, afhankelijk van uw omstandigheden.

6. Gebruik, als u klaar bent, de link "Klik hier om te proberen het automatisch te doen" die verschijnt in de waarschuwing, om de regel te verwijderen die toegevoegd is aan het configuration.php bestand. Ga, als het gebruik van de link niet succesvol was, terug en verwijder de toegevoegde regel uit het configuration.php bestand met een teksteditor. Upload het configuration.php bestand terug naar de site.

7. Controleer, met behulp van uw FTP programma, de bestandsrechten van het configuration.php bestand, ze zouden op 444 moeten staan. Wijzig, als u de toegevoegde regel handmatig heeft verwijderd, de bestandsrechten van het configuration.php bestand in 444.

Als u geen gebruikers weet die hun wachtwoord kennen en u geen gebruik kunt maken van registreren vanaf de website, dan moet u misschien een wijziging in de database aanbrengen, zoals hieronder in dit document beschreven.

Methode 2: Direct aanpassen in de database

Als bovenstaande methode niet werkt, heeft u twee andere opties, die beide het werken direct in de MySQL database vereisen.

Wijzig het wachtwoord in de database

Als de admin-gebruiker nog gedefinieerd is, is de eenvoudigste optie het wachtwoord te wijzigen in de database naar een bekende waarde. Dit vereist dat u toegang heeft tot de MySQL database met behulp van phpMyAdmin of een andere client.

Stop hand nuvola.svg.png

Zorg ervoor dat u uw wachtwoord wijzigt wanneer u weer toegang heeft

Deze instructies tonen hoe u handmatig een wachtwoord kunt wijzigen naar het woord - "secret"

 1. Navigeer naar phpMyAdmin en selecteer de database van de Joomla! site in de keuzelijst links. Dit toont de database tabellen aan de linkerkant van het scherm.
 2. Zoek en klik op de tabel met "_users" in de lijst met tabellen (let op: u heeft misschien een voorvoegsel dat niet jos_ is, ga naar de _users tabel met uw voorvoegsel).
 3. Klik op de "Browse" knop in de bovenste werkbalk. Dit toont alle gebruikers die op deze site bestaan.
 1. Zoek de gebruiker waarvan u het wachtwoord wilt wijzigen en druk op het Wijzigen icoon voor deze rij.
 2. Een formulier wordt zichtbaar dat u de mogelijkheid geeft het wachtwoord-veld te bewerken. Kopieer de waarde
d2064d358136996bd22421584a7cb33e:trd7TvKHx6dMeoMmBVxYmg0vuXEA4199

naar het wachtwoord-veld en druk op Start knop. phpMyAdmin zou de boodschap "1 rij bijgewerkt". Op dit moment is het wachtwoord gewijzigd in "secret".

 1. Login met deze gebruiker en wachtwoord en wijzig het wachtwoord van de gebruiker in een veilige waarde. Controleer of alle gebruikers die toegang hebben tot het beheergedeelte dat mogen. Als u gehackt bent, wilt u misschien alle wachtwoorden op de site veranderen.

Voeg een nieuwe Super gebruiker toe

Als het wijzigen van het wachtwoord niet werkt, of als u niet weet welke gebruikers lid zijn van de Super gebruikers-groep, dan kunt u deze methode gebruiken om een nieuwe gebruiker aan te maken.

 1. Navigeer naar phpMyAdmin en selecteer de database van de Joomla! site in de keuzelijst links. Dit toont links op het scherm de database tabellen.
 2. Druk op de "SQL" knop in de werkbalk om een SQL query te draaien op de gekozen database. Dit toont een veld genaamd "Voer SQL-query/queries uit op databank <uw database>".
 1. Verwijder alle tekst in dit veld en kopieer en plak onderstaande query en druk op de Start knop om de query uit te voeren en voeg de nieuwe beheerders-gebruiker toe aan de tabel.
 2. Gebruik de SQL query hieronder om nog een beheerders-account toe te voegen.
Stop hand nuvola.svg.png

Zorg ervoor dat uw database tabel-voorvoegsel gebruikt wordt!

SQL code die gebruikt moet worden voor Joomla 2.5, 3.x, 4.x, 5.x

INSERT INTO `jos31_users`
  (`name`, `username`, `password`, `params`, `registerDate`, `lastvisitDate`, `lastResetTime`)
VALUES ('Administrator2', 'admin2',
  'd2064d358136996bd22421584a7cb33e:trd7TvKHx6dMeoMmBVxYmg0vuXEA4199', '', NOW(), NOW(), NOW());
INSERT INTO `jos31_user_usergroup_map` (`user_id`,`group_id`)
VALUES (LAST_INSERT_ID(),'8');

Op dit punt zou u in staat moeten zijn in te loggen in het beheergedeelte van Joomla! met de gebruikersnaam "admin2" en het wachtwoord "secret". Ga, na het inloggen, naar gebruikersbeheer en wijzig het wachtwoord in een nieuwe veilige waarde en geef het een juist e-mailadres. Zorg, als er kans is dat u "gehackt" bent, dat alle gebruikers legitiem zijn, met name leden van de groep Super gebruikers.

Stop hand nuvola.svg.png
Warning!

Bovenstaande voorbeelden wijzigen het wachtwoord in "secret". Twee andere mogelijke waarden worden hieronder getoond:

- password = "this is the MD5 and salted hashed password"
------------------------------------------------------
- admin = 433903e0a9d6a712e00251e44d29bf87:UJ0b9J5fufL3FKfCc0TLsYJBh2PFULvT
- secret = d2064d358136996bd22421584a7cb33e:trd7TvKHx6dMeoMmBVxYmg0vuXEA4199
- OU812 = 5e3128b27a2c1f8eb53689f511c4ca9e:J584KAEv9d8VKwRGhb8ve7GdKoG7isMm