Actions

J3.x

J3.x:Instal·lació de Joomla

This page is a translated version of a page J3.x:Installing Joomla and the translation is 100% complete.

Other languages:
العربية 66% • ‎català 100% • ‎Deutsch 100% • ‎English 100% • ‎español 100% • ‎eesti 34% • ‎فارسی 33% • ‎français 100% • ‎日本語 4% • ‎Nederlands 100% • ‎português 67% • ‎português do Brasil 100% • ‎русский 100% • ‎ไทย 83% • ‎中文(中国大陆)‎ 43% • ‎中文(台灣)‎ 100%

Instal·lar Joomla per primera vegada és molt fàcil. L'instal·lador web que Joomla porta de sèrie fa que configurar el seu nou lloc sigui d'allò més senzill.

Requisits

Requisits d'allotjament web

Abans de començar a instal·lar Joomla, hi ha un parell de prerequisits que s'han de complir per poder instal·lar 3.x amb èxit. Aquests requisits són vàlids tant si té un servidor dedicat com si es tracta d'un pla d'allotjament compartit, o si està instal·lant una còpia en un equip local per a proves o desenvolupament.

Haurà de complir amb els requisits que hi ha a continuació per poder instal·lar i utilitzar Joomla! Joomla 3.x
Software Recommended Minimum More information
PHP (Magic Quotes GPC, MB String Overload = off / Zlib Compression Support, XML Support, INI Parser Support, JSON Support, Mcrypt Support, MB Language = Default) 5.6 + or 7 +[1] 5.3.10 + www.php.net
Supported Databases:
MySQL[2] (InnoDB support required) 5.5.3 + 5.1 + www.mysql.com
SQL Server 10.50.1600.1 + 10.50.1600.1 + www.microsoft.com/sql
PostgreSQL 9.1 + 8.3.18 + www.postgresql.org
Supported Web Servers:
Apache(with mod_mysql, mod_xml, and mod_zlib)[3][4] 2.4 + 2.x + www.apache.org
Nginx 1.8 + 1.0 + wiki.nginx.org
Microsoft IIS 7 7 www.iis.net


Referències

 1. PHP 5.3.1 is required for versions 3.0 through 3.2. At 3.3, the minimum is raised to PHP 5.3.10.
  Only Joomla! versions 3.5 and later are compatible with PHP 7.
 2. Joomla is not yet compatible with MySQL 6.x.
 3. In order to use Search Engine Friendly URLs, you will need to have the Apache mod_rewrite extension installed.
 4. The mod_suphp extension or mod_fcgid extension is recommended to enable Joomla to upload and execute files using secure file permissions.

Preparació per a la instal·lació

Necessitarà completar dues tasques en el seu servidor, abans que pugui instal·lar Joomla!. En primer lloc, haureu de descarregar l'arxiu del paquet d'instal·lació de Joomla !. Després, heu de crear una base de dades perquè Joomla! la faci servir.

Descarregant i pujant els arxius del paquet de Joomla

 1. Descarregar la versió actual de Joomla! 3.x
 2. Move the downloaded Joomla! installation package to the server. Use a FTP Client to transfer the Joomla! 3.x files to your server. There are several available for use, here is a detailed list of FTP Clients. Please make sure you are using a FTP client's official release.
Hint - This can be accomplished by simply moving the downloaded package to your server, then unpacking it. Or you can unpack the files on your local computer, then move the Joomla installation over to your server. Either way, the Joomla installation needs to be unpacked in the root of your site.
Stop hand nuvola.svg.png
Avís!

Si descomprimeix els arxius en el seu propi ordinador i després els copia al seu servidor, assegureu-vos de moure només les carpetes i arxius que havia 'DINS' del paquet de Joomla !. Si descomprimeix els arxius i carpetes dins d'una altra carpeta, anomenada, per exemple, Joomla i tot seguit puja aquesta carpeta, haurà d'accedir al lloc web des de yoursitename.com/Joomla en comptes de yoursitename.com.


Instal·lació de la base de dades per Joomla!

 1. Si necessita crear una base de dades, si us plau llegiu "Crear una base de dades per fer-la servir amb Joomla!" O salti al pas # 2.
 2. Necessitarà prendre nota de la informació bàsica de la base dades, ja que la necessitarà quan comenci la instal·lació de Joomla! pròpiament dita.
  • Ubicació de la base de dades. ¿Localhost? O un servidor específic com ara dbserver1.yourhost.com </ code>?
  • El nom de la base de dades
  • El nom d'usuari de la base de dades
  • La contrasenya de l'usuari de la base de dades

Començar la instal·lació

Configuració principal

Un cop satisfets els requisits anteriors, amb una base de dades creada i els arxius de Joomla! necessaris al seu lloc, ja està a punt per instal·lar Joomla !. Iniciï l'instal·lador web obrint el seu navegador favorit i navegant al nom de domini del lloc. Per instal·lar en servidor remot farà servir http://www.yoursitename.com. Si esteu Joomla! localment, farà servir http://localhost/<ruta als arxius de Joomla>, i hauria de veure la pantalla d'instal·lació.

J30 Installation screen page 1.png

Joomla! tractarà d'identificar el camp 'Idioma seleccionat' automàticament a través de l'idioma del seu navegador. El pot canviar si és necessari.

Ompli la següent informació.

 • Nom del lloc: el nom del seu lloc web - pot modificar-se en qualsevol moment des de la pàgina de configuració global del web.
 • Descripció: Introduïu una descripció del lloc web. Aquesta serà la meta descripció "per defecte" de totes les pàgines del lloc i la que serà utilitzada pels motors de cerca. Generalment, un màxim de 20 a 25 paraules és l'òptim. De nou, això pot canviar-se en la pàgina de configuració global del web quan ho necessiti. Per a més informació sobre els "metadades", vegi els articles configuració global de metadades i introduint metadades per als motors de recerca.
 • 'Direcció d'email d'administrador: La direcció de correu electrònic d'administrador. Introduïu una adreça vàlida, per si oblidés la seva contrasenya. Aquesta és l'adreça d'email en la qual rebrà un enllaç per canviar la contrasenya d'administrador.
 • Nom d'usuari de l'administrador: Joomla! fa servir "admin" com el nom d'usuari per defecte per al 'Super Usuari' . Pot deixar-ho com està, o canviar-lo ara (la qual cosa és una bona mesura de seguretat) o utilitzar El meu perfil en la interfície de Administració per canviar més tard.
 • Contrasenya d'administrador: recordeu que el super usuari té control absolut del lloc (interfície d'usuari i d'administració), així que tracti d'usar una contrasenya complicada. Utilitza El meu perfil en la interfície de Administració per canviar més endavant. Confirmeu la contrasenya en la caixa Confirmar contrasenya d'administrador.
 • Lloc fora de línia: feu clic a la caixa Sí o en la de No. Si - això vol dir que quan la instal·lació es completi, el seu lloc Joolma! mostrarà el 'missatge de lloc fora de línia' quan navegui a yoursitename.com per veure la pàgina d'inici. No - això significa que el lloc web estarà publicat quan navegui a yoursitename.com per veure la pàgina d'inici. Feu servir la Configuració global del lloc a la interfície d'"Administració" del lloc per canviar l'estat de fora de línia en qualsevol moment.

Quan ja estigui completada tota a la primera pàgina, feu clic al botó 'següent' per a continuar:

Configuració de la base de dades

Opcions de configuració

Ara necessitareu introduir la informació sobre la base de dades, que farà servir per Joomla!. Vam suggerir que apuntés aquesta informació a la pestanya "Preparant la instal·lació". També pot llegir o revisar l'article Creant una base de dades per Joomla!.

J30 Installation screen page 2.png

Per simplificar, aquestes instruccions es refereixen a una instal·lació amb base de dades MySQLi. Les instruccions que hi ha a la mateixa pàgina d'instal·lació s'expliquen per si mateixes, però aquí estan de nou:

 • 'Tipus de base de dades' : MySQLi és la base de dades utilitzada habitualment
 • 'Nom del servidor:' On està allotjada la seva base de dades? L'habitual és localhost</ code>, però alguns proveïdors d'allotjament fan servir un servidor de bases de dades específic com dbserver1.yourhost.com
 • 'Nom d'usuari:' el nom d'usuari utilitzat per connectar-se a la base de dades
 • 'Contrasenya:' la contrasenya de l'usuari de la base de dades
 • 'Nom de la base de dades:' el nom de la base de dades
 • 'Prefix de taula:' es genera un automàticament, però pot canviar-lo. Per exemple, pot usar-se jos3_. No oblidi posar el caràcter de guió baix (_) al final del prefix.
 • Processar base de dades antiga: l'instal·lador hauria de fer una còpia de seguretat o esborrar les taules existents durant la instal·lació de les noves taules? Feu clic a Sí o No per seleccionar l'opció desitjada.

Totes aquestes seleccions poden editar-se en la pàgina de Configuració global del lloc, sota l'opció Servidor, una vegada que la instal·lació ha estat completada. Nota: Tingueu en compte que pot malmetre la instal·lació, si canvia aquestes opcions posteriorment a la instal·lació, llevat que tingui una còpia completa de la base de dades que està utilitzant en aquest moment la instal·lació. Els motius habituals per a aquests canvis poden ser actualitzar el nom d'usuari i la contrasenya de la base de dades, o completar el trasllat d'una instal·lació a un nou servidor amb diferents paràmetres.

Quan s'hagi emplenat tota la informació, feu clic al botó següent per a continuar:

Finalitzar

Resum

Arriba el moment d'acabar la instal·lació de Joomla!. L'última pàgina de la instal·lació des del navegador web conté tota la informació sobre la instal·lació. Això inclou les opcions (a dalt de tot) per instal·lar dades de mostra i (a baix de tot) les opcions de configuració de la instal·lació.

Instal·lar dades de mostra i configuració d'emails

Les primeres opcions són per instal·lar automàticament contingut de mostra al lloc web i per enviar per correu les opcions de configuració.

J30 Installation screen page 3 top.png

If you are new to Joomla! it would be beneficial to install some sample data to see how Joomla! works. You can at this time choose to have the configuration settings emailed to you. If the Email Configuration choice is selected, the Email Password choice will appear. The email password is off by default for security. You can choose to have the password included, just click Yes.

És el moment de comprovar les configuracions i l'entorn de la instal·lació.

Comprovació de configuració

Comprovar les configuracions

Si tot està amb ordre, veurà la instal·lació a la part superior de la pàgina de resum. Si no, aquest és el lloc on comprovar i veure què pot estar causant el problema.

J30 Installation screen page 3 bottom.png

La secció està dividida en 4 grups:

 • Configuració principal: tota la informació específica del lloc web, com el nom, la descripció, nom d'usuari administrador, etc.
 • Configuració de la base de dades: conté la informació sobre la base de dades que farà servir Joomla!
 • Comprovació de pre-instal·lació: aquests requisits s'han de mostrar tots com Sí, o d'una altra manera no podrà instal·lar Joomla !. Amb l'excepció de la versió de PHP, la resta estan normalment controlats per l'arxiu php.ini. Pot necessitar assistència del seu proveïdor de hostatge, per corregir aquestes opcions de configuració, o comprovar si és possible ajustar-les vostè mateix. Per a més informació, consulteu l'article El fitxer de configuració de PHP
 • Configuració recomanada: aquestes són les opcions recomanades per a la configuració del seu PHP, però no evitaran que pugui instal·lar Joomla!. Podeu consultar les instruccions de dalt sobre com canviar-les.

Si tot és correcte, i es passen les comprovacions, pot ara fer clic al botó Instal·lar a la cantonada superior dreta de la pàgina Visió general. Això iniciarà el procés d'instal·lació pròpiament dit.

Un cop feu clic al botó Instal·lar, hauria d'aparèixer una barra de progrés amb informació addicional sobre la instal·lació. Una vegada que la instal·lació s'hagi completat, hauria de veure la pàgina en la qual se li felicita per l'èxit de la instal·lació.

Finalitzant

Realitzada amb èxit i finalitzant la instal·lació

Felicitats! Ara Joomla! ja està instal·lat. Si voleu començar a utilitzar Joomla! directament sense Instal·lar idiomes addicionals hi ha un últim pas per completar la instal·lació i començar a utilitzar el lloc web amb Joomla!. Esborrar la carpeta de instal·lació. Feu clic a 'esborrar la carpeta de instal·lació' i apareixerà un missatge de realitzat amb èxit. Ara pot navegar al formulari d'accés de l'Administrador fent clic a Administrador, o bé anar directament al seu nou lloc web fent clic a lloc web.

J30 Installation screen page 4.png

Instal·lar Idiomes addicionals

J3x Install Extra Steps.png

Abans de completar la seva instal·lació mitjançant l'eliminació de la Carpeta d'instal·lació, feu clic a:

   Passos extra: Instal·lar idiomes

Això continuarà amb la instal·lació de Joomla! portant a una nova pàgina d'instal·lació.

Instal·lar Idiomes

Es mostrarà un llistat dels paquets d'idioma.

J3x Language Installation screen page 1.png

Comproveu l'idioma o els paquets d'idiomes que voleu instal·lar. Recordeu el següent

 • Els paquets d'idioma que s'inclouen a les distribucions personalitzades no es llistaran en aquest moment, ja que ja estan instal·lats.
 • La versió dels paquets proposats coincidirà amb la versió principal de Joomla (3.0.x, 3.1.x, etc.). La versió secundària del paquet pot no coincidir, per exemple, està instal·lant la versió 3.3.3, i el paquet d'idioma de la versió 3.3.2.
 • Els paquets d'idiomes no coincidents de l'exemple anterior poden tenir cadenes sense traduir.
 • Els paquets d'idioma no coincidents s'actualitzaran quan s'actualitzin els paquets pels equips de traducció oficials. L'actualització disponible es mostra en el Panell de Control, així com en el Administrador d'Extensions  Actualització. Aquest funciona de manera similar a la del Administrador d'Extensions  Instal·lar Idiomes.

Feu clic a Següent i apareixerà una barra de progrés mentre que el paquet, o paquets, d'idioma es descarreguen.

Trieu l'idioma per defecte

Quan la descàrrega s'hagi completat, pot triar l'idioma per defecte de la interfície pública i la de l'Administrador.

 • Trieu els idiomes que desitja tenir per defecte.
  J3x Language Installation screen page 2.png

En aquest moment també pot optar per activar les característiques de multiidioma de Joomla !.

 • Feu clic a Si per Activa la característica multiidioma
 • Apareixeran dues opcions addicionals.
  J3x Language Installation screen page 2 multilingual.png
 • Instal·lar contingut per idiomes, si o no. Si està activat, això crearà automàticament una categoria de contingut per a cada idioma instal·lat. També es crearà, per a cadascuna d'aquestes categories, un article destacat amb un text inventat.
 • Habilita el connector de Codi d'idioma, si o no. Si s'habilita, s'afegirà la possibilitat de canviar el codi de l'idioma en el document HTML generat per millorar el SEO.

Quan hagi completat totes les opcions d'instal·lació d'idioma, feu clic a Següent per procedir.

Finalitzar

Podrà veure una pantalla molt similar a "Felicitats! Joomla! ja està instal·lat". La diferència serà la notació de la configuració d'idioma de la zona d'Administració i del lloc, en cas que fossin establertes. Tampoc veurà el missatge de "passos extra" a la part inferior dreta.

J3x Language Installation screen page 3.png

Ja pot eliminar la Carpeta d'instal·lació. Feu clic a Eliminar la carpeta d'instal·lació i apareixerà un missatge de confirmació. Ara pot navegar pel Administrador fent clic a Administrador o anar directament al lloc web fent clic a lloc web.

Advertisement